REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Gunoaiele de pe străzi, oglinda educaţiei de acasă!

Gunoaiele de pe străzi, oglinda educaţiei de acasă!

Replica API 13 septembrie 2019 | 00:00 224

Frumoasă mai este o minte îngrijită într-un corp îngrijit şi este şi mai frumoasă când strada pe care o traversează este îngrijită, când gardul viu scutură flori uscate pentru altele noi şi nu gunoaiele unor nesimţiţi ce cred că le ştiu pe toate.

Câteva zone din Constanţa fac imaginea unei nepăsări tot mai răspândite, şi aici tot educaţia de acasă îşi spune cuvântul. Gunoaie lângă copaci, gunoaie lângă gardul viu, gunoaie în parcări, gunoaie la marginea străzii, aproape peste tot se asortează cu spaţiile verzi, care de altfel sunt şi ’’foarte multe’’, mai că poţi număra mai multe gunoaie decât fire de iarbă. Cum de se întâmplă aceste lucruri, cum de oamenii se aşteaptă ca acele gunoaie să fi ridicate de către cineva?

În numai trei zone diferite din oraşul Constanţa se găsesc gunoaie la tot pasul: CET, INEL II, Palas şi sigur că lista nu se încheie aici.

"Uneori părinţii fac morală multă şi uneori au şi succes, dar cel mai eficient este ca părintele să-şi cunoască copilul pentru a putea să interacţioneze eficient cu el", filosofează un adolescent de 16 ani, ca o "explicaţie" pentru colegii lui care aruncă gunoaie la întâmplare.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eeeee, lasa! Ca nici Polarisul nu se omoara cu stransul gunoaielor iar Primaria este total dezinteresata.
1
0
Nu ne mai mira nimic tot orasul arata in acest hal ,oamenii arunca peste tot gunoi de tot felul ,sticle peste tot gunoi pe langa ghene.Asa o face si in casele lor?Nu ne mai revenim....
3
0
Tigani vrei sa zici?
4
0
noooo,,voi Dobrogeni sunteti niste puturosi ,,dormiti cu cainele in pat,,faceti sex cu cainele ,inca sunteti salbatici.
3
3
Cimpanzei din toata tara, pripasiti in orasul Constanta.
7
0
De ce cred unii oameni ca astfel.de articole sunt pentru propaganda impotriva locuitorilor? Este doar o parte din problema. Toata lumea stie ca responsabilitatea este cea care trebuie asumata si nu vina, trebuie vazut ca atat locuitorii cat si administratorii zonelor sunt responsabili pentru educatia oferita Cum, primaria e de vina si daca primaria nu face fata, inseamna ca cetatenii sunt un exemplu de urmat? Nu suntem toti la fel, nici perfecti asta e clar, sunt zone in care predomina oamenii fara bun simt si intrec capacitatea deja cu mult depasita a primariei, a firmelor de salubrizare etc.
5
0
Gunoaiele de pe strazi sunt si oglinda incapabilitatii primariei de a gasi o firma de salubrizare apta sa stranga gunoaiele
2
2
Nu va e rusine sa publicati astfel de articole? Nu va e rusine sa tot vorbiti urat cetateni? Eu inteleg ca vreti sa sustineti primarul dar nu asa
4
7
da ce are la noi place constanta ca ieste frumoasa Ia san trebati un rrom dal nostru dacai placie ia sa vedeti ceti spune La noi la rromi da cand nia dat mazare voi romani nu va dat nea dat la rromi case ca meritam nu digiaba la romani nu lea dat ca sunt puturosi a dat la rromi ca au suflet bun da voi romani va plange ca e murdar dar voi aruncati gonoaienu romii
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272