REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
2.4° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

Guvern: Acord româno-austriac pentru simplificarea procesării cererilor de preluare sau reprimire a solicitanţilor de azi

Guvern: Acord româno-austriac pentru simplificarea procesării cererilor de preluare sau reprimire a solicitanţilor de azi

Victor ROTARU 23 septembrie 2023 | 00:00 273

Guvernul a aprobat un acord administrativ între Ministerul Afacerilor Interne al României şi Ministerul Federal de Interne al Republicii Austria menit să simplifice şi să reducă durata procesării cererilor de preluare sau reprimire a solicitanţilor de azil.

Guvern: Acord romano-austriac pentru simplificarea procesarii cererilor de preluare sau reprimire a solicitantilor de azi

Acordul facilitează aplicarea Regulamentului (UE) nr. 604/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 26 iunie 2013 de stabilire a criteriilor şi mecanismelor de determinare a statului membru responsabil de examinarea unei cereri de protecţie internaţională prezentate într-unul dintre statele membre de către un resortisant al unei ţări terţe sau de către un apatrid, semnat la Viena la 23 august 2023.

"Implementarea Acordului administrativ aprobat prin hotărârea Guvernului contribuie la simplificarea şi reducerea duratei pentru procesarea cererilor de preluare sau reprimire şi reprezintă un pas înainte în efortul de a combate abuzul la procedura de azil şi mişcările secundare atât în plan naţional, cât şi european. Acordul stabileşte modalităţile practice pentru o aplicare mai eficientă a prevederilor Regulamentului Dublin între Părţi, autorităţile competente pentru implementare, aspectele procedurale şi termenele limită pentru trimiterea şi soluţionarea cererilor de preluare sau reprimire a solicitanţilor de azil, procedurile de preluare şi reprimire şi răspuns la cereri, detaliile şi modalităţile de transfer, schimbul de informaţii şi de documente, modalitatea de comunicare între autorităţile competente, precum şi constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai ambelor părţi, care sunt responsabili pentru implementarea Regulamentului Dublin", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Autorităţile competente desemnate pentru aplicarea prevederilor acordului sunt: pentru România - Inspectoratul General pentru Imigrări; pentru Austria - Oficiul Federal pentru Imigrări.

Guvernul menţionează că, la data intrării în vigoare a acordului administrativ, se abrogă Convenţia Administrativă dintre Ministerul Internelor şi Reformei Administrative al României şi Ministerul Federal de Interne al Republicii Austria din 13 iulie 2007.

Conform notei de fundamentare, România acţionează cu "hotărâre şi eficienţă" pentru gestionarea fluxurilor de migraţie, asigurarea protecţiei frontierelor externe ale UE, implicit a securităţii interne la nivel UE şi a siguranţei cetăţenilor europeni.

"Pe lângă măsurile întreprinse pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale la frontierele externe, România a contribuit activ la efortul european de a scădea activitatea principalelor rute pentru migranţii ilegali, respectiv de a înregistra toţi migranţii în sistemul EURODAC şi de a aplica cu consecvenţă procedura Dublin care vizează modalităţile practice pentru facilitarea aplicării Regulamentului (UE) nr.604/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 26 iunie 2013 (...). Acest lucru reprezintă o asumare clară a responsabilităţii şi disponibilităţii de a primi înapoi, oricând, persoane care au trecut prin România şi au mers mai departe spre alte state membre", prevede documentul, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302