REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Guvern: România a demonstrat, pe parcursul celor 20 de ani de la aderarea la NATO, că este un veritabil furnizor de securitate şi stabilitate

Guvern: România a demonstrat, pe parcursul celor 20 de ani de la aderarea la NATO, că este un veritabil furnizor de securitate şi stabilitate

Victor ROTARU 30 martie 2024 | 00:00 112

Guvernul salută marcarea a 20 de ani de la aderarea ţării noastre la NATO, subliniind că în această perioadă România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor şi principiilor democratice, a securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic şi în afara sa.

Guvern: Romania a demonstrat, pe parcursul celor 20 de ani de la aderarea la NATO, ca este un veritabil furnizor de securitate si stabilitate

Potrivit unui comunicat al Executivului, pentru România, integrarea în structurile euroatlantice a reprezentat un moment de însemnătate specială, prin atingerea unui deziderat major de politică externă şi securitate, care a beneficiat de un sprijin larg la nivelul clasei politice şi al întregii societăţi româneşti.

"În 2004, la 29 martie, România depunea, la Washington, instrumentul de ratificare privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, iar la 2 aprilie avea loc ceremonia arborării drapelului românesc la Cartierul General al NATO. Aceste două momente au marcat, formal şi simbolic, dobândirea de către ţara noastră a statutului de membru NATO şi au consfinţit faptul că România este parte integrantă a comunităţii euroatlantice. În cei 20 de ani de la aderare, România şi-a consolidat profilul de aliat responsabil, implicat activ în promovarea valorilor şi principiilor democratice, a securităţii şi stabilităţii în spaţiul euroatlantic şi în afara sa. Contribuţiile valoroase ale ţării noastre în plan politic, conceptual, practic şi operaţional îşi găsesc, în prezent, o reflectare clară în acţiunile şi profilul NATO", se arată în comunicat.

Sursa citată subliniază că, astăzi, mai mult ca oricând, flancul estic, vecinătatea estică, Marea Neagră au devenit teme de importanţă centrală pe agenda aliată şi România beneficiază de o prezenţă aliată consolidată şi o postură NATO întărită de descurajare şi apărare pe teritoriul naţional şi în regiune.

"România a demonstrat, pe parcursul celor 20 de ani de la aderarea sa, că este un veritabil furnizor de securitate şi stabilitate. Ne-am implicat activ în eforturile operaţionale aliate şi am promovat, în mod constant, o creştere a implicării Alianţei în sprijinul partenerilor vulnerabili, în special a celor din vecinătatea estică. Vom continua să acţionăm la fel de hotărât şi să ne implicăm la fel de activ în asigurarea securităţii euroatlantice", se mai spune în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272