REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.2° Constanța Lun., 4 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6567
3.2° Constanța Luni, 4 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6567

Guvern: Sistem de control pentru recuperarea sumelor utilizate incorect prin PNRR

Guvern: Sistem de control pentru recuperarea sumelor utilizate incorect prin PNRR

Victor ROTARU 23 septembrie 2023 | 00:00 273

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care include măsuri pentru susţinerea unui sistem de control şi verificare menit să asigure recuperarea sumelor plătite în mod necuvenit sau utilizate incorect prin PNRR.

Guvern: Sistem de control pentru recuperarea sumelor utilizate incorect prin PNRR

Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, actul normativ modifică şi completează cadrul instituţional de coordonare şi gestionare a fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă pentru implementarea PNRR.

"Modificările au în vedere îmbunătăţirea şi clarificarea mecanismului privind gestionarea financiară a acestor fonduri, având în vedere aspectele rezultate din implementarea PNRR prin depunerea, până în prezent, a două cereri de plată de către România.
Astfel, se clarifică fluxurile financiare dintre structurile de implementare şi coordonatorii de reforme şi/sau investiţii şi beneficiarii PNRR. De asemenea, actul normativ adoptat include măsuri necesare pentru susţinerea unui sistem de control şi verificare eficace şi eficient care să asigure protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene şi recuperarea cuantumurilor plătite în mod necuvenit sau utilizate în mod incorect", se arată în comunicat.

Ordonanţa de urgenţă stabileşte atribuţiile Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene din acest punct de vedere.

"În acest context, şi în vederea întăririi rolului de coordonator naţional al MIPE, prin actul normativ se clarifică atribuţiile MIPE şi ale coordonatorilor de reformă şi/sau investiţii în domeniul controlului şi recuperării fondurilor europene alocate României prin Mecanismului de redresare şi rezilienţă", menţionează sursa citată.

Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează OUG 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TAIATI PENSIILE SPECIALE PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302