REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze

Guvernatorul din Odesa le cere rușilor să capituleze

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 956

Două rachete rusești au lovit săptămâna trecută un bloc de apartamente cu mai multe etaje și un centru de sănătate în Odesa. Atacul a stârnit temeri la Kiev și în Occident că armata rusă va încerca în perioada următoare să ocupe și orașul-port la Marea Neagră.

Marți dimineață, Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii Odesa, a lansat un apel către forțele ruse invadatoare să depună armele și să refuze să lupte.

„Ucrainenii sunt gata să-și apere casele și cei dragi până la ultimul. Gândiți-vă și la familiile voastre. Cei dragi au nevoie de tați, soți și fii sănătoși care trăiesc, au nevoie de ei acasă”, a scris Marchenko pe canalul său de Telegram, conform The Guardian.

„Viața nu vă este dată pentru a îndeplini ordinele criminale ale regimului lui Putin. Salvați-vă viața și viitorul. Refuzați să participi la războiul sângeros al lui Putin”, a mai subliniat guvernatorul regiunii Odesa.

„Puteți goli combustibilul, puteți să dezactivați echipamentele, explicând imposibilitatea participării dumneavoastră la ostilități. Apărătorii internaționali ai drepturilor omului și protecția Națiunilor Unite vor fi asigurate celor care se tem că vor fi persecutați de autoritățile ruse.

Aceasta nu este o capitulare. Aceasta este o demonstrație a refuzului dumneavoastră de a participa la o crimă împotriva umanității. Făcând acest lucru, nu trădați poporul rus și patria voastră. Dimpotrivă, oferiți Rusiei șansa de a-și păstra demnitatea și de a oferi speranță pentru viitor”, se mai arată în mesajul lui Maksym Marchenko.

Parlamentar britanic: Rusia ar putea fi acum în măsură să avanseze spre Odesa

Parlamentarul britanic Tobias Ellwood, membru al partidului conservator, a transmis că ucrainenii au „făcut o treabă formidabilă” încercând să împiedice avansurile Rusiei, dar și-a exprimat temerile că Rusia ar putea fi acum în măsură să avanseze spre Odesa.

Ellwood a spus că Occidentul trebuie să acționeze pentru ca portul orașului Odesa să fie utilizat pentru exporturile de cereale, subliniind și că „va trebui să privim Rusia în ochi și să vedem cine clipește”.

Intervievat de jurnaliștii de la Sky News, Tobias Ellwood a spus că a cerut Marii Britanii să ocolească consiliul de securitate al ONU și să se adreseze direct Adunării Generale a Națiunilor Unite pentru a obține o rezoluție ce ar prevede ca „portul Odessa să devină o zonă umanitară”. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108