REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară; 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei la cheltuieli

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară; 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei la cheltuieli

Replica API 24 noiembrie 2018 | 04:36 410

Eugen Teodorovici

Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

"Rectificările bugetare se fac pentru a pune în acord realităţile economice cu finanţele publice. Am plecat de la un buget iniţial construit pe anumite ipoteze macroeconomice şi ne respectăm angajamentele asumate. Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei şi măsurile sociale, obiectiv atins. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, ţintă respectată, nu creştem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel ţintă respectată, consolidăm rezerva finanţelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanţarea necesară pentru pregătirea în bune condiţii a sărbătoririi Centenarului şi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, de asemenea, obiective atinse", a spus Teodorovici.

El a menţionat că la această rectificare sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri faţă de bugetul iniţial şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli faţă de prevederile iniţiale. "Cheltuielile de investiţii vor fi mari cu 40% faţă de realizările din 2017/(...) De asemenea, România va menţine ponderea datoriei guvernamentale în PIB la 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Şi desigur acel fond din trezorerie consolidat la 31 miliarde lei, care asigură peste 5 luni de zile de finanţare brută", adăugat Teodorovici.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@14.47.Sa facem la ma-ta posta!
0
2
De ce l-am impuscat pe Ceausescu! Ca sa conduca tara un HOT penal ca dracnea inconjurat de alti hoti penai!! Aveam o economie dezvoltata, oamenii erau egali si traiau bine, acum avem o mana de hoti milionari in euro sau dolari si, 90% saraci pamantului. Robi in tara lor. Aia care traiesc bine, sa voteze psd, ceilalti sa-i ia cu parul sa-i faca sa se ascunda singuri in puscarii de furia poporului pe care l-a jefuit.
6
0
pt.cele doua jigodii de sub mine : multa muie cu cacat de la pensionar si de la mine. Muie dragnea, muie pesede !!!
5
1
du - te la palazu mare ,esti socat din nastere ,bagane - am pula in curva de fiica - ta ! in afara de psd altceva nu stii .
2
5
Pensionare tu esti recalcitrant tot timpul,nimic nu-ti convine,sinucide-te ca sa degrevezi bugetul de o pensie si te inpaiem ca monument de prostie la muzeu.Teo candideaza la prezidentiale ca ai stofa!
3
4
si uite asa acesti nemernici ordinari condusi de un puscarias si o haita intreaga de hoti au reusit sa isi mai poata lua salariile enorme si pensiile speciale, noi putem murii astaptand pensii marite, poate prin 20 22. La puscrie jegurilor, nu te bucura puscariasule ca ai reusit sa anulezi completul de 5 judecatori, cred ca ultimul tau gand este acela, cua accewptul presului dorneanu, sa ii numesti cu manuta ta, ca in parlament, rewluam votul pana obtinem ce deoreste acest puscarias. Si noi avem o dorinta, incarcerarea ta pe viata
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272