REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Sâm., 24 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6649
11.3° Constanța Sâmbătă, 24 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6649
 

Guvernul a schimbat legea: Noi reguli de funcționare pentru stațiile GPL

Guvernul a schimbat legea: Noi reguli de funcționare pentru stațiile GPL

A.F. 8 decembrie 2023 | 18:09 1768

Guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență care vine să completeze legislația privind funcționarea instalațiilor și echipamentelor sub presiune. Sunt introduse măsuri mai stricte, în urma exploziilor care au avut loc în această toamnă într-o stație GPL de la Crevedia.

Guvernul a schimbat legea: Noi reguli de functionare pentru statiile GPL

Guvernul a adoptat vineri o ordonanță de urgență care vine să completeze legislația privind funcționarea instalațiilor și echipamentelor sub presiune. Sunt introduse măsuri mai stricte, în urma exploziilor care au avut loc în această toamnă într-o stație GPL de la Crevedia.

Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a declarat vineri că din 2258 de controale la stații GPL a fost oprită activitatea a 29,5% dintre acestea, în urma neregulilor constatate, și s-au propus sancțiuni de 1,171 milioane de lei.

„Aceste controale au fost dispuse prin ordin al ministrului Administrației și Internelor”, a spus Oprea.

„Am constatat că foarte multe instituții veneau în control fără a exista o modalitate unitară de a opri o activitate care este constatată ca fiind neconformă. Prin această ordonanță venim și modoficăm un cadru legislativ mai larg, astfel încât ISCIR să poată emite o autorizație provizorie de funcționare, având și competențele ca autorizația de funcționare pentru instalațiile de tip GPL să poată să fie retrase atunci când ISCIR constată că anumite prevederi care au stat la baza eliberării autorizației, cum sunt cele din memoriul tehnic au fost încălcate, sau oricare altă instituție care vine și controlează, cum ar fi IGSU sau autoritatea locală constată că au fost încălcate prevederile din documentațiile pe care ei le-au emis. Dacă aceste prevederi sunt de natură de aduce prejudiciu grav cetățenilor, informează în termen de maxim 48 de ore ISCIR, care vine, retrage această autorizație. Deci astăzi avem o procedură ca în cazul în care se constată o deficiență la aceste instalații să poată fi oprită activitate ași să nu mai avem acel caz în care IGSU a încunoștiințat foarte multe instituții din statul român, dar ele nu au putut acționa”, a arătat Oprea, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiripesurse o agenție de intoxicare, credibilitate 0{zero}, buble un apropiat al pesedei lor mănâncă rahat la comandă. Controalele isu, sanepid, protecția muncii etc sunt doar instrumente de stres psihic pentru adversarii politici, ai noștri (cum zic feseneii) trebuiesc protejați pentru că trimit nănacii la vot.
0
0
la un colocviu cu iscir it bucuresti, un inspector a propus si puscarie ptr astfel de abateri. am crezut ca nu-i sanatos, dar uite ca era si este. interesul privat, inseamna de cele mai multe ori si incalcarea legii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539