REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri

Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri

Replica API 27 martie 2021 | 00:09 2078

Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică o propunere de modificare a Legii Audiovizualului care prevede că emisiunile nu pot conține incitări la ură împotriva unei persoane pe motiv de 'opinii politice' și 'avere', scrie stiripesurse.ro.

Legea 504/2002 a Audiovizualului prevede în acest moment la art.40 că „Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală”.

În legea propusă de Ministerul Culturii articolul este înlocuit cu următorul text:

“Art. 40 (1) Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția României nu trebuie să conțină: (a) incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe considerente precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, averea, naşterea, o dizabilitate, vârsta, orientarea sexuală sau cetăţenie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cenzura .. baga Catule ca nimeni nu a indraznit sa faca asta pana acum. E drept ca antenele mananca la greu rahat dar prostimea tot nu ai cum sa o destepti cu o lege
2
5
Face-ti o lege sa mearga economia sa poata oameni munci Nu aveti decat constrangeri certuri amenintari amenzi,si sigur asa nu va mai merge!
5
0
Cred ca asta o sa puna capac la toate si lumea va iesi in strada.Nu acum ca nu avem voie.Nu o sa ne poata tine la nesfarsit in case.Pentru ce s-a facut revolutie? Sa nu putem vorbi? Cand va iesi legea aceasta toti romanii vom fi in starda.S-a umplut paharul. Ajunge! Jos guvernul dictatorial! Jos Cenzura! Libertate!
9
2
guvern de porci ordinari
13
2
Fratilor ma tem ca usor-usor asa pe nesimtite ne indreptam spre DICTARURA! LIBERTATEA DE CONSTIINTA SI DE EXPRESIE SUNT SFINTE!! PENTRU ACESTE DREPTURI OAMENII si-au VARSAT SANGELE LA REVOLUTIE!!!! DACA DORMIM IN BOCANCI O SA NE TREZIM CU BOTNITA PE FATA!!! De aceea semenii nostri au preferat MOARTEA decat sa traiasca in SCLAVIE!! FRATI crestini SA LUAM AMINTE LA ACESTEA!!
11
2
Muie intregului guvern catu care pregateste cenzura totala. Dictatura dreptei a inceput sa scoata coltii. Sa va fut in gura pe toti care i-ati votat pe idiotii astia si pe plavanul care ii gireaza. Puscaria sa va manance pe toti
11
2
Adica bagi pumnul in gura celui care se leaga de voi !!!
14
2
orice cacat cu ochi analfabet sa-si bata joc la tv ??? Gen cristoiu mancami-ati cacatul !!!
2
15
da e bine,citule sa-ti aperi curul,hot tradator si dobitoc
14
2
merge din defaimare in defaimare politica tarii, certuri, furaciuni , minciuni ,se scuipa si apoi se ling , ce mai vrem s a indreptam prin legi facute pe genunchi !
10
2
ati votat dupa fbk asa va trebuie sclavilor, stati in casa, fara bancuri cu politicieni, pensionare la 70 de ani, salarii taiate prin cresterea euro, gaze si curent si carburanti scumpi. munca la negru si la gri ca doar patronul primeste bani, peste 2 luni o sa va puna sa cantati si ode iubitilor conducatori ppe care i-ati votat!!!
16
2
vreti dictatura vutuva in gurita,ati distrus tara,iati inebunit pe oameni cu carantinarile facut dupa interesul vostru ,da toate in viata se platesc
18
2
Dictatura de dreapta se consolideaza.
21
3
ne-ati terminat pe viata ! Oamenii sunt distrusi , depresivi , anxiosi ! Habar nu aveti ce inseamna viata normala . Voi aveti totul , nu va lipseste nimic . o sa fie jale cu voi cAnd o sa saraciti . Eu stiu sa traiesc in saracie . In schimb voi va veti arunca de pe bloc .
25
5
Futu-va in gura de mafioti cu Plavanu vostru in frunte ... asa pe necenzurat ! Bai BALBAITULE , URECHEATULE ... vei da si tu socoteala i fata legii... cat de curand ! Nu a scapat Adrian Nastase , Tariceanu ... nu o sa scapi nici tu , istetule !
27
5
si asa se va instaura cenzura maxima
23
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218