REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Guvernul Ciucă, acuzat că a inventat un nou bir în plină criză

Guvernul Ciucă, acuzat că a inventat un nou bir în plină criză

Virgil STOIAN 5 decembrie 2022 | 00:00 772

„Guvernul de securiști socialiști” ar fi introdus o nouă taxă prin OUG, „taxa pe soare”, iar USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței, potrivit unui comunicat al formațiunii.

„Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanței de Ziua Națională o ordonanță de urgență care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare. Taxa pe soare vizează cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent și îl consumă în propria gospodărie sau firmă. Cetățenii și firmele vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă de ei, consumată tot de ei”, potrivit USR.

Partidul cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe de urgență pentru că pune în pericol toate țintele de investiții în energie regenerabilă.

“România este un stat european care dorește să treacă pe energie verde cât mai mult posibil. Primim și o grămadă de bani europeni pentru asta, pe care PSD și PNL nu sunt în stare să îi investească. Acum, inventează o nouă taxă, pentru a opri românii să devină prosumatori. De ce? Pentru că monopolul și piața captivă a companiilor energetice de stat trebuie protejate. Chiar cu prețul sacrificării producției de energie în plină criză energetică. Guvernul de securiști socialiști atinge noi culmi ale proastei guvernări”, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt atât de p****i încât habar nu au ce fac leprele astea! Până unde dracu mai cărăm in spate haimanalele astea. mouye luavardracu și moartea prin asfixiere
1
0
Daca pesedisto-comunistii nu sunt in stare sa dezvolte tara ,de unde sa ia impozite, atunci recurg la taxe pe fumarit; la dobinzile pe depozitele bancare lafel.In schimb dau ajutoare la toti puturosii.
1
0
Va fortati degeaba. Nu luati mai mult de 8 procente la alegeri.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614