REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Guvernul Ciucă e obligat de instanță să organizeze alegeri în peste 50 de localități

Guvernul Ciucă e obligat de instanță să organizeze alegeri în peste 50 de localități

Virgil STOIAN 18 martie 2023 | 00:00 637

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a anunţat vineri că a câştigat procesul împotriva Guvernului Ciucă şi a obţinut în instanţă obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale parţiale. Forţa Dreptei arată că, conform informării Autorităţii Electorale Permanente, înaintată Guvernului în luna octombrie 2022, sunt cel puţin 51 de localităţi în cazul cărora sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor locale parţiale, scrie News.ro.

Guvernul Ciuca e obligat de instanta sa organizeze alegeri in peste 50 de localitati

Reacția Forța Dreptei la decizia instanței

”Forţa Dreptei salută decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 16 martie a.c. care îi dă câştig de cauză lui Ludovic Orban în procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a organiza alegerile locale parţiale în cazul localităţilor în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau a celor în care consiliul local a fost dizolvat”, transmite formaţiunea.

”Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parţiale locale şi să declanşeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcţia de primar şi pentru consiliul local în toate circumscripţiile electorale care sunt evidenţiate în situaţia centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripţii electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluţia instanţei de fond a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit formaţiunii.

Forţa Dreptei arată că, ”conform informării Autorităţii Electorale Permanente, înaintată Guvernului în luna octombrie 2022, sunt cel puţin 51 de localităţi în cazul cărora sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor locale parţiale”.

”Reiterăm faptul că, potrivit reglementărilor legale în vigoare în materie electorală, Guvernul este obligat la organizarea alegerilor locale parţiale în termen de 90 de zile de la momentul vacantării mandatului de primar ori de la dizolvarea consiliului local. Refuzul Guvernului Ciucă de a organiza alegerile locale parţiale, în acord cu obligaţiile legale, reprezintă un act de sfidare la adresa comunităţilor locale în cauză, precum şi dovada acţiunii anti-democratice a actualei puteri politice pentru blocarea exercitării unor drepturi fundamentale, cum sunt dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales”, mai precizează comunicatul, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
adevarat ca Orban l-a adus pe Lupu in CJ? Trebuie adusi oameni care nu au facut politica. Restul sunt muscati de ciuma rosie, galbena, portocalie, verde...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367