REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Guvernul Dăncilă. Organizaţiile care NU l-au susţinut pe Dragnea, EXECUTATE pe linie

Guvernul Dăncilă. Organizaţiile care NU l-au susţinut pe Dragnea, EXECUTATE pe linie

Replica API 27 ianuarie 2018 | 01:07 514

„A fost o execuţie la care ne aşteptam” – a comentat un social-democrat constănţean, imediat după şedinţa de la PSD în care s-a stabilit componenţa noului Guvern. Toate organizaţiile care au fost alături de Liviu Dragnea la momentul când s-a tranşat soarta lui Mihai Tudose (fostul premier) au fost recompensate, în timp ce “opoziţia” a fost trasă pe tuşă: bunăoară, PSD Constanţa nu mai are nici un ministru în Cabinetul Viorica Dăncilă, deşi, în afară de susţinerea arătată faţă de fostul premier, nimeni nu şi-a mai bătut capul să explice de ce respectivele persoane nu mai sunt considerate potrivite să pună în aplicare programul de guvernare.

Pe de altă parte, au existat şi victime colaterale în şedinţa de vineri, ca de exemplu Ecaterina Andronescu, aspiranta la funcţia de ministru al Educaţiei, care însă n-a primit votul colegilor, sub pretextul că a făcut recent o declaraţie „nefericită” la adresa protestatarilor #rezist; în realitate, era mai important să fie mulţumită şi Moldova, prin nominalizarea suceveanului Valentin Popa.

O altă dovadă că noul Guvern va avea în componenţă oameni „arondaţi” pe criteriul „mulţumirii” organizaţiilor care au „jucat” alături de Dragnea „cartea mazilirii lui Tudose” este şi înfiinţarea unui nou post de viceprim-ministru pentru Ana Birchall (parlamentar de Vaslui!). „Eu cred că această desemnare a miniştrilor din Guvernul care va fi gestionat de Viorica Dăncilă dă un semnal foarte serios în ceea ce priveşte reprezentarea regiunilor, iar de data aceasta, ca urmare a numeroaselor obiecţii, Moldova este foarte bine reprezentată la nivelul cel mai înalt al Guvernului.

Ana Birchall, care este deputat de Vaslui, a căpătat votul tuturor membrilor Comitetului Executiv pentru a fi vicepremier al Guvernului României”, a declarat, după şedinţa de la partid, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui. Reamintim că tocmai Buzatu este cel care a cerut demisia lui Tudose în celebra şedinţă CEx a PSD. Un alt lider PSD care a forţat demisia lui Mihai Tudose este preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene. Din aceste considerente, ministerul Economiei a fost „atribuit” unui nemţean, Dan Andruşcă. Din partea Moldovei însă, de remarcat o absenţă: Vrancea lui Marian Oprişan, care se poziţionase ca aliat al lui Mihai Tudose.

Un alt „baron” social-democrat „sărit” la masa împărţelii este Niculae Bădălău, cel care cinduce o importantă organizaţie – cea de la Giurgiu. Bădălău nu a fost nici el „trup şi suflet” cu Dragnea în disputa cu Tudose, ba mai mult, în timpul negocierilor pentru noul Guvern a preferat să plece din ţară.

Brăila lui Tudose, Buzăul lui Ciolacu şi Constanţa, OUT din Guvern!

PSD Brăila, de unde provenea Mihai Tudose, este evident că nu a primit nici un minister, în schimb Tulcea obţine Ministerul Finanţelor, prin Eugen Orlando Teodorovici. Teodorovici are strânse legături cu anumiţi social-democraţi de la Constanţa. Asta nu înseamnă însă că situaţia PSD Constanţa este oarecum „salvată”, chiar dacă, să nu uităm, pentru postul de secretar general al Guvernului a fost nominalizată Sevil Shhaideh.

Ea este "fina" lui Liviu Dragnea, deci nominalizarea nu are nici o legătură cu faptul că Sevil Shhaideh este de la Constanţa. Revenind la Ministerul Finanţelor, de punctat că Ionuţ Mişa, cel pe care îl înlocuieşte Orlando Teodorovici, este constănţean, dar are adeziune la PSD Bucureşti şi se comentează că a ajuns ministru ca urmare a recomandărilor de la Bucureşti, şi nu de la Constanţa. Constanţa, aşadar, a avut doi miniştri: Felix Stroe (Transporturi) şi Mircea Titus Dobre (Turism). Ambii au transmis mesaje de susţinere pentru Mihai Tudose. Greşită mişcare, pentru că acum Transporturile vor fi gestionate de Lucian Şova, vicepreşedinte PSD Bacău (din nou Moldova!), iar Turismul – de Bogdan Trif, de la PSD Sibiu.

„Pedepsită” a fost şi organizaţia PSD Buzău, care nu a mai primit nici un post. Marcel Ciolacu (PSD Buzău) a fost vicepremier în Guvernul Mihai Tudose. El a demisionat imediat după anunţul demisiei lui Tudose. De altfel, în zilele premergătoare demisiilor celor doi, fostul premier Tudose nu se sfia să dezvăluie, la un post de televiziune, cât de strânsă este legătura sa social-democratul buzoian: „Dacă mâine pleacă Ciolacu, plec şi eu. Este cel mai muncitor din Guvern”. Un alt buzoian care a rămas „pe dinafară” este Lucian Romaşcanu, ministerul Culturii fiind „atribuit” lui George Ivaşcu.

Evident, au rămas „pe poziţii”, adică îşi păstrează posturile, „amazoanele” Lia Olguţa Vasilescu (Craiova) şi Carmen Dan (Videle).

Dacă la PSD lucrurile au fost tranşate în funcţie de „cine pe cine a susţinut” în disputa cu fostul premier, partenerii de guvernare ai PSD, ALDE nu a avut probleme în desemnarea „noilor” vechi miniştri, cu o singură excepţie. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Toma Petcu de la Energie a cerut să se retragă, din motive de sănătate, locul lui fiind luat de Anton Anton. Biroul Politic Central al ALDE a validat, vineri, lista cu propunerile de miniştri din partea acestei formaţiuni pentru Cabinetul Dăncilă, cei patru miniştri din Guvernul Tudose urmând să îşi păstreze portofoliile. Cele patru propuneri ale ALDE sunt: Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, aceasta urmând să fie în continuare şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Viorel Ilie la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton pentru Ministerul Energiei, în locul lui Toma Petcu.

Lista completă a Guvernului Viorica Dăncilă

PREMIER: Viorica Dăncilă

SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI: Sevil Shhaideh

VICEPREMIER FĂRĂ PORTOFOLIU: Viorel Ștefan

VICEPREMIER ȘI MINISTRU AL DEZVOLTĂRII: Paul Stănescu

VICEPREMIER PENTRU IMPLEMENTARE AFACERI EUROPENE: Ana Birchall

PSD

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Carmen Dan

MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE: Mihai Fifor

MINISTRUL FINANȚELOR: Orlando Teodorovici

MINISTRUL AGRICULTURII: Petre Daea

MINISTRUL EDUCAȚIEI: Valentin Popa

MINISTRUL MUNCII: Olguța Vasilescu

MINISTRUL ECONOMIEI: Daniel Andruşcă

MINISTRUL TRANSPORTURILOR: Lucian Şova

MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: Radu Oprea

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Sorina Pintea

MINISTRUL CULTURII: George Ivaşcu

MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR: Ioan Deneş

MINISTRUL CERCETĂRII: Nicolae Burnete

MINISTRUL COMUNICAȚIILOR: Bogdan Cojocaru

MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI: Ioana Bran

MINISTRUL TURISMULUI: Bogdan Trif (PSD Sibiu)

MINISTRUL PENTRU DIALOG SOCIAL: Adrian Dobre

MINISTRUL PENTRU ROMÂNI DE PRETUTINDENI: Natalia Intotero

MINISTRUL PENTRU FONDURI EUROPENE: Rovana Plumb

MINISTRUL PENTRU AFACERI EUROPENE: Victor Negrescu

ALDE

MINISTRUL JUSTIȚIEI: Tudorel Toader

MINISTRUL AFACERIOR EXTERNE: Teodor Meleșcanu

MINISTRUL ENERGIEI: Anton Anton

MINISTRUL PENTRU RELAȚIA CU PARLAMENTUL: Viorel Ilie

Graţiela Gavrilescu, vicepremier

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Una dintre cele doua suge.Sau ambele
3
1
bravo Halep, bravo Birchall.
2
2
Vasile esti gretos!
3
2
A castigat un strain in fata romanului care a refuzat sa-si reprezinte tara si drapelul la cel mai important concurs mondial,Olimpiada! Ai inteles,tinere! Olimpiada de la rio daca ai si minte scurta!Asadar nu a vrut sa participe!!! N-o obliga nimeni sa castige! Doar sa participe,sa fie acolo! Si acum tu esti moralist cu tupeu obraznic ca sportiva care cauta sa apara in foto cu drapelul.
6
1
Comentariile politice sunt normale iar politicieni romani le merita cu varf si inesat dar sa te bucuri ca a castigat un strain in fata romanului arata ce popor suntem si de ce preferam sa le spalam WCurile afara decat sa crestem Romania. Imi este greata!
2
3
Cu exceptia lui teodorovici in rest numai ciurucuri pilele lui dragnea -nici codruta n-are curaj sa-l trimita-n judecatape dragnea si sa faca curatenie in psd si-n tara
3
1
T R I S T E T E M A X I M A! A pierdut simonica halep inca o finala de grand slem.A cata? Nici noi nu mai stim si nici fanii ei infocati de prostie.Ca de erau destepti apreciau o jucatoare de tenis de masa de ex.Habar nu au fanii halepei ce generatie buna va avea Ro la tenis de masa feminin in curand.
8
1
moarte dragnea! moarte ciumei rosii! moarte islam! moarte tiganilor ! moarte tiganilor !
7
2
sa cante trompetele,sa umplem pahare le,sa curga sampania.....CAMPIOANA E CAROLINA!!!?
7
1
Trebuide testati la LIMBA ROMANA !!!!! Ca despre alte limbi ce sa mai vorbim!!
8
1
Bravo Psd Cta ptr ca nu il pupati in cur pe Dragnea. La puscarie cu imbecilul si cloaca lui de Curve Pupincuriste ! Guvernul PENALILOR
19
3
Or fi cei din PSD hoti si incompetenti, dar nici cu opozitia nu am fi mers prea departe. PNL, PMP, samd o alta cloaca ce hoti si incompetenti. Igienizarea clasei politice este dezideratul. In rest, sa auzim numai de bine de prin Germania, Franta, Suedia, Norvegia, Elvetia, etc
12
2
Felicitari CAROLINE WOZNIACKI!!!!!
16
8
Cine il sfatuieste ma pe Felix sa faca prostiile astea, au dat sfat bun, sa taie astia tot la Constanta. Pana nu il ia pe dracnea dna, ca il ia, o sa avem probleme. E bine ca a lasat pnl ul la putere la institutii in Constanta, macar astia au putere- Bravo Bola si altii
10
2
Chiar daca aveam ministru din constanta , tot degeaba . Cand am avut ministru , am avut ceva de castigat ? PSD-isti sunt pusi doar pe furat din avutia tari . Dintr-o tara prospera am ajuns cersetori europei . Asta este realitatea cruda . Numai cand aud PSD , mi se face scarba .
22
3
Bai, l-ati vazut p-ala de la educatie ? deja mi-e dor de pop liviu... tot inainte tovarasi, din rau in mai rau..
21
2
Despescu, seful politiei, este buzoian - a fost primul OUT
14
0
Si daca C-ta a fost reprezentata de MISA si FELIX doua persoane total afoane in ale guvernarii ce mare scofala a fost? Dar asa sunt constantenii. In loc sa-si faca curatenie in cel mai murdar si darapanat oras din Romania, se uita la capra vecinului.
25
0
criteriile de baza au fost incompetenta si obedienta fata de daddy
20
3
foarte bun guvern tovaras,,,la anu vom avea unu si mai bun..
13
2
La cat de des schimb guvernele o sa le vina randu la toti la cate un minister , idiot mai mare ca mine ati vazut?!?
15
2
Trebuie sa fii precum Laura Codruta Kovesi...for ever and ever nomber one !.
6
15
Guvern cu amazoane menopauzate!!! Macar de ar fi fost toate ca miss palinca poate ,,crestea natalitatea"chiar pe holurile de la guvern.
19
3
Niste gunoaie. Asta e rasplata dobitocilor care tot voteaza PSD sperand nu stiu ce ca bine clar ca nu ne-au facut. Sus Videle si cei mai destepti conducatori
20
4
Go home psd
17
4
Psd e jaf hoti
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108