REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Guvernul francez lansează o campanie împotriva violenţelor sexiste şi sexuale în transportul public

Guvernul francez lansează o campanie împotriva violenţelor sexiste şi sexuale în transportul public

A.F. 27 noiembrie 2023 | 00:00 239

Premierul francez Elisabeth Borne a mers vineri, în mod excepţional, cu metroul la Paris pentru a lansa o campanie împotriva violenţei sexiste şi sexuale în transportul public, relatează AFP.

Guvernul francez lanseaza o campanie impotriva violentelor sexiste si sexuale in transportul publicElisabeth Borne

Această campanie de comunicare, care va dura o lună şi va costa un milion de euro, "răspunde unei observaţii alarmante: aproape toate femeile, nouă din zece femei, spun că au suferit agresiuni verbale sau fizice în transportul public, (...) de la fluierături şi insulte, la agresiune sexuală sau chiar viol. Acest lucru este total inacceptabil", a spus şefa guvernului.

"Avem nevoie de o schimbare reală de mentalitate" şi "să provocăm o trezire colectivă. (...) Să nu stăm cu ochii lipiţi de telefoane. Să reacţionăm colectiv, să ne ridicăm privirea", a adăugat Elisabeth Borne.

Ministrul transporturilor, Clement Beaune, doreşte, de asemenea, să colaboreze cu sectorul de ride-sharing şi taxi. El intenţionează să ceară "angajamente foarte ferme" din partea profesiei privind schimbul de date şi instruirea şoferilor, conform unui interviu acordat cotidianului Le Parisien.

De asemenea, speră că toate actele de violenţă bazată pe gen, "de îndată ce sunt dovedite, vor duce la excluderea şi deconectarea de la aplicaţii, în timp ce astăzi este nevoie de pedepse de şase luni pentru a se întâmpla asta", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468