REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Guvernul german confirmă că UE investighează un presupus cartel în industria auto

Guvernul german confirmă că UE investighează un presupus cartel în industria auto

Replica API 26 iulie 2017 | 00:00 281

Guvernul german a confirmat luni că autoritățile de concurență europene investighează existența unui presupus cartel în industria auto germană și și-a exprimat încrederea că acuzațiile "vor fi clarificate complet", dată fiind importanța sectorului, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Într-o conferință de presă, purtători de cuvânt ai Guvernului au dat asigurări că au aflat despre acest presupus cartel vinerea trecută, după ce săptămânalul "Der Spiegel" a scris că Volkswagen, Audi, Porsche, BMW și Daimler s-au pus de acord încă din anii '90 asupra unor chestiuni legate de tehnologie, costuri, furnizori și, inclusiv, tratarea emisiilor autovehiculelor diesel.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Tanja Alemany, a explicat că ministerul a luat legătura cu autoritățile de concurență și a menționat că acest caz este "în mâinile Bruxelles-ului", însă nu a confirmat, așa cum a publicat "Der Spiegel", că VW ar fi cel care a făcut "un autodenunț".

Ministerul Economiei, a subliniat ea, ia "foarte în serios" informațiile și se așteaptă la transparență totală, deoarece este în joc credibilitatea industriei și doar o clarificare completă a acuzațiilor poate readuce încrederea.

După cum a explicat Ministerul Economiei, informația a ajuns la Biroul federal de apărare a concurenței și la Bruxelles, care și-a asumat cazul, motiv pentru care nu se investighează în Germania.

Guvernul nu a fost informat la acea dată deoarece este vorba despre instituții care lucrează independent, a adăugat reprezentanta Ministerului Economiei.

Întrebată dacă acest nou caz, după scandalul manipulării emisiilor motoarelor diesel, pune în pericol marca "made în Germany", purtătorul adjunct de cuvânt al Cancelariei, Ulrike Demmer, a recunoscut importanța sectorului auto pentru industria țării și și-a exprimat încrederea în investigațiile autorităților europene, că vor ajunge la concluziile care ar fi necesare.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Sebastian Hille, a refuzat, la rândul său, să comenteze "fondul problemei", care cu siguranță va fi abordată la "reuniunea diesel" pe care Guvernul a convocat-o pe 2 august și la care vor participa producătorii euro și reprezentanții guvernelor din statele federale unde se află principalele fabrici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272