REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Guvernul împrumută 3 miliarde euro prin titluri de stat

Guvernul împrumută 3 miliarde euro prin titluri de stat

Replica API 28 martie 2019 | 13:06 470

România a împrumutat astăzi 3 miliarde de euro prin vânzarea de eurobonduri pe 7, 15 și 30 de ani, aceasta fiind cea mai mare sumă luată până acum la o singură ieșire pe piețele externe, după cum scrie Profit.ro, citat de RFI.

Investitorii au subscris, în total, peste 7,2 miliarde de euro, cererea pentru obligațiunile României fiind foarte ridicată, în contextul unui climat extern favorabil, cu un interes ridicat al investitorilor pentru datoria unor state ca România, potrivit publicației citate. Astfel, Guvernul a luat 1,15 miliarde euro prin titlurile pe 7 ani, 500 de milioane de euro prin vânzarea celor pe 15 ani, iar cu cele pe 30 de ani 1,35 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

Este pentru prima dată când România se împrumută pe 30 de ani în euro. Executivul a mai luat bani de pe piețele externe pe 30 de ani, dar prin vânzarea de obligațiuni în dolari. Nevoia de bani a Guvernului este destul de ridicată, după ce în primele luni ale acestui an a împrumutat mai puțin de pe piața internă, inclusiv din cauza problemelor cauzate sectorului bancar de taxarea activelor, introdusă prin OUG 114. Profit.ro a scris încă de la începutul lunii februarie că statul a mandatat mai multe bănci mari din afară țării pentru a face pregătiri necesare, dar emisiunea de eurobonduri a fost amânată din cauza întârzierii bugetului, a analizei perspectivei ratingului de țară de către agenția S&P și a incertitudinilor privind efectele OUG 114.

Guvernul a prezentat ieri un proiect pentru schimbarea OUG 114 care modifică inclusiv taxa pe activele bancare, au fost eliminate astfel piedicile pentru ieșirea pe piețele externe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aurul tarii este expatriat si inca se plateste 70000 de euroi pentru pastrarea lui cand jidanescu aburea ca primim oarece devize pe carca lui,de ce nu plateste statul cu o parte din acel aur expatriat de jidanii de la bnr in loc sa se imprumute tot de la jidani cu asa dobanzi mari,nu poate fi decat o hotie
0
3
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
3
0
Aici scrie: "nevoia de dani a guverului este destul de mare" nu scrie ceva despre vreo investitie,asta inseamna ca bani sunt pentru gaurile de la buget.Daca acum cand economia dudue iau bani inprumut cum o fi oare cand economia va merge prost.
5
1
PSD lasa mostenire copiilor si nepotilor nostrii datorii peste datorii! Cum se naste un copil cum ii atarna PSD tinicheaua de coada cu datoria publica. Toate furaciunile la astia pe care-i spala sluga psd, tudorel toader cu legile lui criminale care-i scapa pe toti HOTII de lege si puscarie. Raman HOTII si albiti dar si cyu banul furat la tescherea si noi, p-ulimea, ptr ca asa ne si considera jagardelele astea, le platim noi HOTIA ca si datorie publica cel putin 30 de ani de-acum incolo!
9
2
asta e economia care duduie ! Unule manca-mi-ai cacatul de manipulator bolsevic ! Muie tie cu cacat, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
4
1
imprumut termen 30 ani, suntem bine vazuti afara.Bancile de la noi daca vor profit ,acum sunt obligate sa dea imprumuturi si la dobanzi mai mici Nu uitati ca in trezorerie mai sunt ca rezerva peste 45 miliarde ron pana si opozitia nu a contestat existenta lor. Comentariile negative sunt de prisos.Dupa ce pleaca Isarescu si euro o sa se aseze in matca lui corecta.Poate la toamna scapam si de cap de tabla si dupa15ani aiurea ne intoarcem la normalitate si terminam si cu razboiul asta roman contra roman
1
6
lasa ca vine basau si se imprumuta sa dea bani bancilor asa ca centura de siguranta!!
1
6
Cu bani luati imprumut la nesfarsit,oricine poate conduce tara asta!Sunt doar bani pt.salarii si pensii,nu se construieste nimic,nu se imbunatateste nimic,cate o spoiala cu lavabil pe-ici,pe-colo!Spitale nu,unitati de invatamant nu,autostrazi si drumuri cu pipeta,cai ferate jalnice,industrie si altele vai mama-lor!Persoane numite in functii cu care nu au nici in clin,nici in maneca,instruite sa nu ceara fonduri,sa se multumeasca cu ce primesc personal.Pe datorii pe care le vor plati altii,sa tot guvernezi!
10
0
Astia sunt banii pe care ii au cei din guvernarea PSD. Daca mai stau mult la putere dupa ei vine iar FMI cu taieri si austeritate sau chiar si mai grav calcam pe urmele greciei.
12
3
votati PSD datori pe viata nepoti nostri care nu sau nascut.
11
4
prostela pe fata. O sa platim noi, copii si nepotii nostri destul.
13
3
banii sunt pentru a acoperi deficitul de 2.78 asumat prin legea bugetului.Faptul ca ti-se acorda imprumuturi pe termen asa de mare 30 ani,arata ca suntem credibili,mai ales ca din 2024 treceam la euro.
6
13
Nu mai inteleg nimic. PSD povesteste zilnic la TV ca au bani cu sacul si ca economia produce din greu. Acum aflam ca se imprumuta la straini cu costuri mari pentru a plati pensii. Ce fel de guvern este asta ?
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272