REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra transferului de taxe; s-a încercat un șantaj împotriva sindicatelor

Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra transferului de taxe; s-a încercat un șantaj împotriva sindicatelor

Replica API 7 octombrie 2017 | 00:00 268

Hossu (Cartel Alfa):

Hossu (Cartel Alfa):

Bogdan Hossu

Transferul de taxe de la angajator la angajat nu face decât să ia de la salariați o parte ca să acopere găurile bugetului de stat, dar cu toate acestea Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra acestui transfer, a declarat, vineri, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la ieșirea de la discuțiile avute cu oficialii din Guvern, scrie Agerpres.

"România va deveni o ladă de gunoi din punct de vedere al condițiilor și implicit se va crea un dumping. În loc ca angajatorul să plătească pentru condiții deosebite sau speciale, grupa I sau II de muncă, practic va fi salariatul care va scoate din buzunar ca să își plătească prostia aceea de loc de muncă, care nu corespunde condițiilor și standardelor normale. Niciunde nu mai există chestiunea asta cu transferul integral. A rămas că Guvernul nu dorește să vină cu o soluție și insistă asupra transferului de taxe. Transferul nu face decât să ia de la salariați o parte ca să acopere găurile bugetului de stat. În același timp a rămas că va fi o nouă discuție, după ce Guvernul va discuta cu angajatorii, întrucât premierul crede că va putea lua angajamentul ca toți angajatorii din România, reprezentați de confederațiile patronale, vor face majorarea cu 23% ca să nu existe un efect negativ pe salariile respective", a spus Hossu.

De asemenea, acesta a spus că s-a încercat un șantaj împotriva sindicatelor, în sensul că dacă aceștia nu acceptă transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, Guvernul nu va aproba Legea salarizării.

"S-a încercat un șantaj împotriva părții sindicale, în sensul în care "Nu vreți să acceptați transferul, atunci anulăm Legea de salarizare", ceea ce este complet anormal, pentru că practic, legat de acest lucru, niciodată nu s-a pus la pachet cu o multitudine de alte mecanisme. Sunt invenții pe care le-au introdus din luna aprilie, când și-au dat seama că depășesc capacitatea lor financiară, insistând pe o imagine populistă legată de acest lucru", a precizat Hossu.

La rândul său, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, a subliniat că a venit cu o propunere, conform căreia dacă reținerile salariale făcute de către angajator nu vor fi virate către bugete, acest lucru să devină o infracțiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212