REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

GUVERNUL ORBAN A PICAT!

GUVERNUL ORBAN A PICAT!

Replica API 5 februarie 2020 | 16:33 423

Numărătoarea PSD: Moţiunea de cenzură a trecut! Tabăra PSD şi UDMR a strâns 261 de voturi şi a răsturnat Guvernul Orban.

Alegerea primarilor în două tururi, propusă de cei de la PNL, pică! Se poate începe procedura pentru alegerile anticipate.

Klaus Iohannis va chema joi partidele la consultări!

În ce condiții au loc anticipatele!

Parlamentul trebuie să respingă două propuneri de premier în mai puțin de 60 de zile.

Odată dizolvat Parlamentul, alegeri anticipate trebuie organizate în maximum 3 luni de la data dizolvării Legislativului.

Reacții:

Mircea Dobre, deputatul Pro România, care nu a participat la ședință, spune, în contextul căderii Guvernului, că va urma o criză politică, economică, iar cei care vor avea de suferit sunt românii. ”Începe balul mascat”, spune Dobre.

Marcel Ciolacu, șeful PSD:

”Nu s-a întâmplat până acum să treacă o moțiune cu asemenea scor. E o criză provocată de Orban și PNL, așteptăm să fim chemați la Cotroceni. O să am o discuție și cu Orban, să avem o propunere comună pentru Cotroceni. Nu noi am creat această criză, și membrii PNL. Nu voi vota niciodată un Guvern Orban”, a spus Ciolacu.

Rareș Bogdan:

"Din acest moment în joc întră președintele României. Acesta a spus pe 28 decembrie că sunt 50% șanse de anticipate. Privind în Parlament la inconștiența celor de la PSD și PRO România întreg jocul e condus acum de președinte".

Ludovic Orban:

Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce Guvernul a picat, printr-un vot zdrobitor: ”Parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația, au decis astăzi, prin moțiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl conduc. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, de faptul că într-o perioadă scurtă, am reușit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, că am reașezat România în rândul națiunilor europene pe picior de egalitate. Suntem mândri că am refăcut încrederea în rândul mediului de afaceri, că am reușit să luăm o serie de decizii cu impact favorabil asupra românilor, corectând grave erori: abrogarea recursului compensator, rectificarea bugetară. În ciuda minciunilor PSD, am aplicat legi importante: legea salarizării, am crescut alocațiile, am încercat să asigurăm către fiecare categorie socio profesională toate drepturile legale. Am crescut salariul minim, am adoptat măsuri cu efecte favorabile”, a spus Orban.

”Vom câștiga bătălia pentru România. Curând, românii sunt chemați să decidă soarta României. În viitorul apropiat, indiferent ce-și imaginează PSD, românii vor avea din nou puterea să decidă. Noi am căzut astăzi pentru că am avut curajul să dăm șansa cetățenilor din fiecare localitate să aibă șansa să își aleagă primarul democratic. S-au adunat toate forțele împotriva guvernului”, a mai spus Orban.

Dan Barna, preşedintele USR:

"Este o zi tristă pentru democraţia din România şi pentru cetăţenii acestei ţări. USR nu va merge cu o propunere la palatul Cotroceni. Miza USR este alegerea primarilor în două tururi. În acest moment nu ne mai permitem să mai pierdem încă un an de zile în joaca de-a guvernarea".

Joi, 6 februarie, Biroul Executiv al PNL se va întruni pentru a stabili delegația care va reprezenta PNL la negocierile declanșate de președintele României. ”Vom stabili strategia pentru perioada următoare”, a mai spus Orban.

Mirela PASCAL, Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Arhitectul acestei situatio de acum 3 luni estaTariceanu---a distrus tara si poporul prin iesirea din alianta cu Psd de la guvernare
2
2
sat fara caini blaturi intre partide, unitiva fratilor si faceti ceva pentru tara nu pnl isti vor ceva psd-isti alceva uni hais si alti cea, nu se gandeste nimeni la tara asta
0
0
uraaaa mai iau salariu 2 luni.
0
0
Cea mai scurta guvernare din istoria Romaniei si cred ca si din istoria omenirii !! Deja fripturisti isi faceau mendrele prin Constanta , ala , ala la pacanele !!! Na ca v-au traso bine de tot !! Nu ati mai avut diaspora cacacioasa !!!
2
7
Daca nu ne trezim o data ca n 89 astia o sa si bata joc de noi si de tarisoara asta mult si bine! In Franta se protesteaza de mai bine de un an iar in Romania toata lumea isi vede linistita de cumparaturi la mall, black friday, sf valentin etc Am ajuns rusinea Europei ...
6
1
Bine ca nu s-au impumutat, ca au taiat pensiile, au construit spitale si autostrazi!
0
5
Ati dovedit ca sunteti niste PANARAME. LA CACAT CU VOI...
9
10
PSD cadavru politic plin de viermi. Toti sunt milionari prin furtul Tarii Romanesti. Sa intrati cu banii in mormantul dulce al puscariei, de acolo nu mai iesi om, iesi prostituata.
10
9
pai nea Orbane , nu pnl-ul era impotriva OUG??? sper ca lumea si-a dat seama despre ce este vorba...si atentie acest comentariu nu vine de la un PSD-IST
8
7
manevra poltica si pelicanii de romani hap inghit vrajeala , cea mai retardata natie din europa RRomanii!
5
0
Bine ca a cazut guvernul Orban , ma doare-n integru , pot linistit cumula pensia cu salariul !
5
4
Inconstienta PSD duce la faptul ca presedintele preia jocurile? Adica nenea Rares Bogdan n-ar fi vrut ca Iohannis sa le preia? De aceea e vorba de Inconstienta la PSD? Ciudate vorbe .
5
2
Sunteti platiti sa guvernati, nu sa jucati alba neagra pe banii romanilor! Intreaga clasa politica isi bate joc!!
13
3
M-a pus guzganu rozaliu.mai stau?
1
4
Ura ura ura
4
11
Bine ca au picat astia, ca se intorcea diaspora si se contruiau spitale si autostrazi si etc ! Bine ca a iesit asa ca nu mai vedeam si noi un protest,ceva! Acum avem tema noua: nu se fac alegeri locale in doua tururi si or sa se dea chestii, noaptea ca hotii! Imi pare rau ca nu ati murit de foame si nu s au taiat salarii, pensii etc! Punem pariu ca acum incep sa irle iar, astia de dreapta, ca nu se maresc alocatiile!
9
8
Pacat ca se vedea o schinbare decand este PNL la guvernare
21
17
iar au facut Ungurii cartile .Popor de prosti ce suntem ne meritam soarta
20
5
Niste Jigodii Politice
11
4
Repede scapati parlamentul de ciuma rosie
16
14
lichelele politice!
16
8
Din pacate, pentru noi, faci parte din latura neagra a istoriei.
15
15
cred ca au votat motiunea mai multi PNL-isti decat PSD-isti!!! ne-am dus pe copca in 3 luni suntem sart fara caini si se alege praful si pe urma oricare vine da vina pe greaua mostenire care e la moda acum mai mult ca oricand !!!
10
6
Merge treaba uns suntem veseli mergem la anticipate iar fratele Ciolacu si fratele Grindeanu castiga primarii din primul tur va pupacim
14
5
Imparat PZD nu face nici congres alcatuieste listele parlamentare pentru anticipate si zboara si cateii lui Dragnea traiasca securistii noapte buna
11
1
Adevarat a fost un blat castiga Iohannis PNL si Ciolacu
13
2
Au momit parlamentari sa dea jos guvernu pnl si vine hoti psd care sunt multi fura mult psd fura cu ajutoru primarilor
14
10
bilutele celor care au votat pentru , au fost mai tari decat bilutele celor care au votat contra
8
3
Ne doare'n poola de oricare guvern. Problema majora e ca iar creste EURO si implicit sar toate preturile in aer ! Asa ca , sa se duca toti dupa Lvake ! Apropo, decand s'a jucat Dracnea cu hai guvernul , jos guvernul , EURO a sarit in aer !
20
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212