REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Guvernul pregăteşte o nouă TAXĂ DE POLUARE pentru maşinile second hand

Guvernul pregăteşte o nouă TAXĂ DE POLUARE pentru maşinile second hand

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:00 281

Ministrul Grațiela Gavrilescu a declarat la Bistrița, că Ministerul Mediului a constituit o comisie de lucru care analizează modalitatea de introducere și aplicare a unei noi taxe de poluare care să se aplice autoturismelor second-hand, informează agenția Mediafax.

Din grupul de lucru fac parte reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Administrației Naționale a Fondului de Mediu, ai Registrului Auto Român, ai Finanțelor dar și ai producătorilor de mașini și ai ONG-urilor, care lucrează la proiectul de introducere a unei noi taxe de poluare.

„S-a constituit un grup de lucru în vederea calculului și gândirii corecte, încât să găsim o metodă prin care mașinile care poluează, care au o normă de poluare mică și emisii de dioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare. În toate țările europene se merge pe normă de emisii. Eu consider că nu trebuie să punem o taxă la prima înmatriculare. Este ca și cum gândim înainte, punem căruța înaintea boilor, noi trebuie să știm în momentul în care facem o astfel de taxă cât circulă mașina respectivă într-o anumită perioadă de timp, astfel încât să pot să îi faci determinarea de astfel de emisii”, a declarat ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Decizia de introducere a unei noi taxe vine, conform ministrului Mediului, după ce s-a constatat că în România numărul autoturismelor vechi aduse din străinătate a crescut semnificativ anul acesta, după renunțarea la taxa de prima înmatriculare, de la 146.000 cât au fost în 2016 la 350.000 anul acesta.

Totuși Gavrilescu spune că nu vrea să revină la taxa de primă înmatriculare, așa că analizează o altă variantă de aplicare a taxei de poluare.

„O să ținem cont de trei criterii - respectiv de capacitatea cilindrică, cea la care este impozitată orice mașină, norma de poluare și al treilea - emisiile pe care le dau le dă fiecare autovehicul. Deocamdată nu avem o formă finală, analiza vreau să fie extrem de bine făcută comparativ cu tot ceea ce există în Uninea Europeană și adecvată la ceea ce se întâmplă în România”, a mai declarat Grațiela Gavrilescu.

Ministrul nu a avansat însă un termen de la care ar putea fi aplicată noua taxă de poluare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati taiat toate padurile si acum vreti alte taxe de plantat paduri in loc, nu va doare, strigoilooorrr !!!!!!!!!
0
0
Cine a propus asta? Un ministru de la ALDE. Cine conduce ALDE? Obositul de Tariceanu. Cine a avut actiuni si probabil inca mai are prieteni la Citroen? Ghici! Taxa asta nu are nici o legatura cu poluarea. E pentru a proteja interesele celor din industria auto.
0
0
Cica parazitii astia nu mai pot astia de grija poluarii. Ei si prietenii lor chelesc muntii de paduri, dar au grija sa puna taxa de poluare pe masini. Asta e o vrajeala sa mai scoata niste bani din buzunarul oamenilor. Nu mai au de unde sa fure. Niste lipitori infecte. In tara asta se percep taxe peste taxe. Miliarde de euro anual. Unde sunt banii? Ca nu se vad in infrastructura, investitii, salarii sau servicii.
7
2
poate de data asta nu uita harburile de autobuze si microbuze sau camioane ca poate asa mai scapam de rable la transportul in comul. Daca nu le taxeaza insemna ca nu au interesul decat sa ne ia banii noua, persoanelor fizice.
8
1
Pentru ca si in Bulgaria, mai mult ca sigur si-au varat coada mizeriile noastre care ne conduc, deoarece si in Bulgaria s-au scumpit asigurarile iar ITP-ul teoretic nu mai poate fi facut daca nu ai impozitul platit.Merge pe blat, dar costa in cara 100 de euro, pe cand in Romania era mai ok.Cu alte cuvinte, darile anuale pentru o masina inscrisa in BG ajunfeau si la 400 de euro, ITP si asigurare.Pe mine ma enerveaza faptul ca mizeriile astea nu te lasa sa fsci nimic in tara.O zi frumoasa si tie ! Si scuza-ma, am inteles gresit comentariul tau !
7
1
Pai da bai carnatule marunt,asta iti spuneam,cum dracu ai avut incredere in zdrentele astea ,sa-ti inscrii masina la ei,mai bine o lasai frumos pe Bulgaria!Vezi ca sunt discutii ca pentru euro3 diesel de 2000cmc,taxa anuala sa fie intre 1500-2000 lei.Sa ai o zi placuta!
6
1
Vita-i ma-ta ma oligofrenule ! Am avut masina inmatriculata in Bulgaria deoarece am refuzat sa platesc niste taxte itnroduse abuziv de imbecilii pe care tu ii votezi precum o oaie proasta si indoctrinata ce esti ! Si nu mai faceti comapratii intre Romania si vest, deoarece acolo desi sunt taxe mai mari, si salariile sunt mai mari, plus ca in anumite tari din vest, o parte din impozitul platit anual este restituit cetateanului, pe cand la noi nu stiu cum sa faca sa-ti ia cat mai mult ! Boule !
5
1
Ce a murit Bulgaria?Iar pentru vitele care au crezut ca zboara ursii polari si si-au inscris masinile pe Romania,eu ca guvernant,le-as pune aparat de taxat ca la taxi,sa zicem 0.10 bani pe km parcurs...
2
7
daca nici pentru aceasta bataie de joc nu iesim in strada, atunci ne meritam soarta !!! scumpiri la carburant, alimente, gaz, energie, alte taxe....si tot asa...pai daca noi nu spunem nimic, de ce nu ???
12
4
Cand veti circulati cu non euro,euro 1,2,3...Vreau de la euro 4 in sus.Restul la fier vechi.
5
8
Sa iesim in strada!!!
11
2
Astia trebuie impuscati , nenorocitilor vorbiti doar din cifre si birourile voastre caldute ,iesiti in viata de zi cu zi sa vedeti realitatea ,boul als spune ca el nu a vazut scumpire la pompa ,pai ce alimenteaza el masina de serviciu? Javre penale cu totii.
12
3
ce poluare avem in tara !!!!???nu mai exista industri cu furnale!!!gata si facut uniunea treaba si acum va dat mana libera ???taxa la primarie pe capacitate cilindrica taxa acum pe poluare ce taxa mai urmeaza!!??noi suntem de vine ca acceptam si nu esim in strada cum ies greci francezi germani unguri ne place sa fim matochisti sa facem ce zic alti sa fim tara de consum nu de productie nu ne mai intereseaza de noi daca avem azi ce mai conteaza maine !!!
11
3
O taxa pe muia care v-o dau as plati-o cu placere.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614