REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Guvernul Republicii Moldova: Mulţumim României pentru sprijinul acordat moldovenilor răniţi în incendiul din Chişinău

Guvernul Republicii Moldova: Mulţumim României pentru sprijinul acordat moldovenilor răniţi în incendiul din Chişinău

Replica API 12 ianuarie 2016 | 00:19 397

Premierul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, a transmis luni o scrisoare șefului guvernului de la București, Dacian Cioloș, în care își exprimă gratitudinea pentru ajutorul acordat de autoritățile române cetățenilor moldoveni răniți în incendiul produs la 9 ianuarie într-o cafenea din Chișinău.

"În numele Guvernului Republicii Moldova, dar și al meu personal, țin să vă mulțumesc pentru receptivitatea manifestată față de solicitarea noastră în vederea acordării sprijinului necesar pentru transportarea în România a celor trei persoane grav rănite în urma recentei deflagrații produse la Chișinău, precum și pentru asigurarea promptă a asistenței medicale. Vreau să remarc îndeosebi profesionalismul echipei antrenate în această misiune deloc ușoară, fapt pentru care îmi exprim întreaga mea gratitudine. Sper că prin aceste eforturi comune vom reuși să acordăm pacienților ajutor medical de înaltă performanță și să sporim, astfel, șansele lor de supraviețuire", se spune în scrisoarea oficială amintită, citată de Radio Chișinău.

O explozie produsă sâmbătă după-amiază într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, potrivit Agerpres.

Trei femei cu arsuri grave au fost transportate duminică la București cu o aeronavă pusă la dispoziție de autoritățile române, ele fiind internate la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, unde beneficiază de tratament performant.

Cele trei femei rănite în incendiul care a avut loc într-o cafenea din Chișinău sunt intubate și au fost supuse unor intervenții de toaletare a plăgilor, a declarat, luni, Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arși, unde pacientele au fost transferate duminică.

Nițescu a afirmat că pacientele au beneficiat de tratament de specialitate pentru tratarea arsurilor de gradul 3.

Potrivit acestuia, cele trei paciente prezintă arsuri pe 42%, 36%, respectiv 33% din suprafața corpului, iar cele mai grave sunt arsurile de căi respiratorii, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369