REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Guvernul României le dă o mână de ajutor tinerilor pentru a-și cumpăra locuințe

Guvernul României le dă o mână de ajutor tinerilor pentru a-și cumpăra locuințe

Replica API 28 februarie 2022 | 23:39 1410

Vești EXCELENTE de la Guvernul României pentru mii de tineri! Aceștia vor beneficia de noi avantaje la cumpărarea unei locuințe. Noile reglementări adoptate de Executiv sunt extrem de bine-venite. Piața imobiliară din țara noastră a cunoscut noi schimbări majore după relaxarea măsurilor restrictive anti-Covid-19, iar achiziționarea unei locuințe devine din ce în ce mai grea din cauza prețurilor ridicate.

Printr-un ordin al Ministerului Finanțelor (MF), oficializat recent, comisioanele utilizate în cadrul Programului Noua Casă, prin care persoanele interesate de o locuință o pot achiziționa prin contractarea de credite garantate de stat, vor continua și în 2022.

Astfel, prin Ordinul MF nr. 177/2022, publicat vineri în Monitorul Oficial nr. 165, se stabilesc comisioanele ce vor fi utilizate în cadrul programului Noua Casă din acest an.

Specific, comisionul unic de analiză va fi de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare emise de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM), ceea ce înseamnă că valoarea lui rămâne aceeași ca anul trecut, conform Ordinului nr. 441/2021.

Totodată, anul acesta, comisionul de gestiune al garanțiilor acordate de FNGCIMM în numele și în contul statului român, în cadrul programului Noua Casă, rămâne la nivelul de 0,30% pe an, calculat la soldul garanției statului.

Programul Noua Casă este un program destinat persoanelor fizice, care facilitează cumpărarea unei locuințe, prin intermediul contractării de credite garantate de stat.

Conform proiectului de HG pus în dezbatere recent de MF, din acest an, cei care doresc să-și cumpere locuințe prin programul Noua Casă vor trebui să le asigure la valoarea de piață existentă la momentul încheierii asigurării, ci nu la valoarea de piață de la momentul acordării garanției, cum era anterior.

Plafonul garanţiilor care pot fi emise de stat în favoarea instituțiilor de credit care acordă credite persoanelor fizice ce vor să achiziționeze o locuință va rămâne la valoarea de anul trecut, anume 1,5 miliarde de lei, urmând ca în funcție de evoluție, plafoanele să fie suplimentate. Potrivit stiripesurse.ro și bugetul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se mai da nimic.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272