REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

HACKER din Constanţa, CONDAMNAT în Cuba pentru CLONARE de CARDURI, EXTRĂDAT în ROMÂNIA

HACKER din Constanţa, CONDAMNAT în Cuba pentru CLONARE de CARDURI, EXTRĂDAT în ROMÂNIA

Replica API 23 mai 2021 | 22:22 9772

Sebastian Coman, din Medgidia, a fost condamnat, în Cuba, la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de falsificare de documente bancare și comerciale ca mijloc pentru comiterea unui furt cu folosirea forței, ambele în formă continuată. Autorităţile cubaneze au solicitat transferul lui Sebastian Coman într-un penitenciar din România în vederea executării pedepsei de 7 ani închisoare.

Cum a acţionat Sebastian Coman

În sarcina condamnatului lui Sebastian Coman s-a reținut că, în perioada 11-16.06.2017, împreună cu un alt român, în timp ce se aflau în Santiago de Cuba, Republica Cuba, cu ajutorul unui laptop marca ACER, pe care erau instalate special programe informatice pentru citirea și clonarea informațiilor de pe benzi magnetice au obținut numerele PAN a 582 carduri bancare, informații ce se păstrau pe unitatea de stocare al laptopului. Pe lângă laptop aceştia au mai folosit şi carduri magnetice și un unui dispozitiv electronic skimmer, care permite citirea, copierea, inscripționarea, copierea și ștergerea de informații de pe benzile magnetice, prin intermediul unei fante false, care realizează un duplicat al benzii magnetice a cardurilor, când acestea sunt trecute prin fantă, precum și păstrarea informației obținute într-un fișier, putând fi instalate în bancomate și în terminalele P.O.S. Prin conectarea unui skimmer la laptop pentru a utiliza aplicațiile cardpeek Exe și MSRX.Exe, cei doi cetățeni români au reușit să copieze de pe benzile magnetice a 54 carduri, care nu erau personalizate corespunzător, informațiile financiare originale ale acestor carduri bancare Visa, Mastercard și unele aparținând unor oficii poștale, toate provenite din Regatul Unit, pentru a realiza operații bancare în conturile legitime, cu cardurile create. Cu ajutorul celor 54 de carduri bancare clonate, în 95 de rânduri, au realizat operațiuni bancare la ATM-uri situate în municipiul și provincia Santiago de Cuba, Republica Cuba, cauzând un prejudiciu total în valoare de 16.325,25 USD.

Ce a spus instanţa

Instanţa a constatat că faptele penale săvârşite de inculpate sunt incriminate și de legea penală română, respectiv infracțiunile de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În cauză este îndeplinită condiția dublei incriminări, întrucât faptele comise de persoana condamnată sunt incriminate de legea română, se mai constată că nu există vreunul din cazurile care înlătură executarea pedepsei, iar hotărârea de condamnare este definitivă și executorie. Sebastian Coman este cetățean român și a consimțit la executarea pedepsei în România, astfel cum rezultă din cererea de transfer formulată și declarația persoanei condamnate. Instanţa a dispus transferarea persoanei condamnate, în prezent aflată în stare de detenție pe teritoriul Cubei, într-un penitenciar de pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de 7 ani închisoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care hackeri?Astia's gainari de 2 lei.La puscarie cu ei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272