REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Hackerii clonează site-uri turistice oficiale și vând pachete inexistente

Hackerii clonează site-uri turistice oficiale și vând pachete inexistente

Replica API 22 mai 2022 | 12:49 1037

Se apropie sezonul vacanțelor și cei mai mulți români încep să caute cele mai bune oferte pentru vara aceasta. Atenție, însă, la escrocii din mediul online. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor spune că o agenție reală de turism trebuie întotdeauna să ofere toate detaliile despre biletele de avion, cazare și masă.

Pentru a nu fi înșelați de escrocii de pe internet, românii sunt sfătuiți să își aleagă cu atenție site-urile pe care le folosesc atunci când caută oferte pentru vacanță.

"La o asemenea ofertă este posibil să dai click și să te trezești cu banii luați din cont. Caut companiile de zbor oficiale, site-urile oficiale și îmi caut eu zborurile", spune Iarina, una dintre persoanele care obișnuiesc să călătorească des în țară sau străinătate.

Escrocii încearcă să atragă atenția oamenilor prin prețurile extrem de mici, care par oferte de nerefuzat. De cele mai multe ori, o parte din taxe nici nu sunt menționate. Călătorul ajunge la aeroport și la cazare și vede că trebuie să plătească mai mult.

"Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial", spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Așadar, cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație. Asta pentru că escrocii online clonează site-uri turistice oficiale.

- Cum vă alegeți biletele, vacanțele? La cine apelați?

- De obicei la agențiile de turism sau prin cunoștinte. Măcar ai un fundament în spatele unei agenții și poate e un pic mai simplu să-ți organizezi vacanța.

Dacă ne dăm seama că am fost păcăliți cu oferte false de vacanță, polițiștii ne sfătuiesc să avem grijă să păstrăm toate dovezile, inclusiv conversațiile și să facem plângere, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102