REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

HACKERUL constănțean GHIAȚĂ a ajuns ADMINISTRATOR de SITE împotriva FRAUDELOR BANCARE

HACKERUL constănțean GHIAȚĂ a ajuns ADMINISTRATOR de SITE împotriva FRAUDELOR BANCARE

Replica API 31 iulie 2020 | 23:54 10895

Mihai Ghiaţă, zis şi Ice, este căutat internaţional pentru infracţiuni informatice. În anul 2004, el a pus bazele unei reţele infracţionale, şi, împreună cu mai mulţi indivizi, s-au specializat în clonarea cardurilor bancare şi sustragerea banilor din conturile clienţilor unor bănci din România, Olanda, Italia şi SUA. În anul 2013, el a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru fraude informatice şi iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Hackerul a fost dat în urmărire prin Interpol

Acesta a fugit din ţară în urmă cu câţiva ani, existând informaţii că s-ar afla în Mexic, fiind dat în urmărire de Interpol. Iată că, de câțiva ani, acesta ”s-a dat la fund”, nimeni nu mai știe nimic de el sau de activitățile lui.

Mihai Ghiață

Lupul paznic la oi

În urmă cu câțiva ani, Ghiață a reapărut, lăudându-se că e de neatins, dând detalii despre viața sa din Mexic. Ulterior, acesta s-a apucat, în străinătate, el fiind și la ora actuală fugar, de administrarea unui site care se ocupa chiar cu... prevenirea fraudelor bancare.

El a acordat un interviu prin care a explicat tot ce ține de prevenire și despre uneltele folosite, pe www.superbcrew.com.

Astfel, folosindu-se de experiența lui îndelungată în astfel de fraude, pusese la punct Bin Checker. Numerele BIN ale cardului de credit sunt primele 6 cifre ale unui număr de card și sunt utilizate pentru a identifica emitentul / banca. BIN Checker putea economisi sute de dolari oprind o tranzacție frauduloasă cu card de credit înainte de a se întâmpla. Companiile puteau utiliza BIN Checker pentru a verifica numerele de pe un card preplătit pentru a valida cardul și pentru a preveni frauda. De asemenea, putea fi utilizat pentru a ajuta la identificarea potențialelor încălcări de securitate sau furt de identitate prin compararea unor lucruri precum locația instituției emitente și adresa titularului cardului.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe renzo nu l mai vede nimeni
0
0
ia zi Virgile , l-ai gasit pe net sau te-a cautat el ? Va stiti din cartier , lasa prosteala
2
0
Vrem si mails furate de la Tedros O.M.S,George Soros sau Alexander si Lizeta haha sa nu uitam de Stroe foca slabita fara cura in cur.Daca se poate si mail ul lui Arafat ca sigur e bisexual si ii plac baietii,vezi min sporturilor in chiloti sau alti secretari de stat!Sa ne suga la ... toti incepand cu Arafat si termninand cu Merkel si gerontofilul abuzat in copilarie Marcon sau Trudeau ca si ala tot consilieri pedofili batrani are!
5
1
Daca ai sti ice cat te barfeste stila
7
1
harry simti nevoia sa te lauzi aici ? stai cuminte ca doar unul in constanta e cel mai smecher si full de bani si bazat in toate modurile si se vede pe el si nici nu se lauda
4
3
hackeru pulii ...bou cu diploma
7
3
A fost odata '06 un smeker de bancomate care avea 2 colegi; toti 3 au scapat cu cateva luni de inchisoare cu suspendare; au colaborat f bine cu politistii si procurorul de caz; smekerul in prezent este casatorit, are 1 copil si duce o viata foarte ok !!!
11
1
Mancate-ar GUSTAVE , celebrul crocodil din africa care a devorat peste 300 de hackeri
5
2
sa nu uitam de YaNyS Alias CobraBTC
2
3
Imi aduc aminte ca nici unul din constanta nu a inventat roata, ea s a rostogolit prin 2005 din centrul tarii. Si asta ca si altii, un disperat de viata copy paste, il vedeam cum se comporta prin cluburi la vemea aia, bmw ca atat il ducea capul si nici aia de pe langa el nu erau mai inteligenti, a ars pe toata lumea si a fugit ca un prost. Eu personal nu am luat o amenda toata viata, desi daca ar fi sa mi scriu biografia probabil trei sferturi din america m ar da in judecata.
8
7
Omul este pe pula lui nu ca asa zisii pesti de azi care isi dau nevestele la pula si nu se mai suporta in masinile luate de ele dupa belitele ce le baga in ele
30
6
Hacker ? haha
5
5
multa mu.........e bancilor
15
5
Asta sa o crezi tu,unu ca asta daca ajunge in puscarie este profesor pentru hoti de la"Universitate"pentru ca acolo specialitatile cele mai cautate sunt: dreptul,adica sa inveti portitele care le au legile si cum sa furi cu adevat nu sa intri in puscarie pentru ca ai furat ceva de mancare dintr-un magazin".
10
3
alti baieti destepti sunt dati exemple si se inmultesc!
6
6
Bv lui baiat destept , avv cand Ghiata facea treaba multi se incaltau cu fesul .
23
12
daca si asta mai e hacker eu sunt preot in moschee.Era un prost pe care l au intepat alde vasea si i au luat banii. ghiata ai uitat cand cereai un kebab in tomis 3 luamiai pl in gura de prost ca ai stricat combinatia la oaneni
13
25
Bravooo.... Mai fac
10
12
un infractor ordinar.ma uit la comentariile anterioare si ma minunez.
28
16
Vai de cei prinsi furand, din puscarie om numai iesi, dupa ce stai ca animalul.
10
7
Baiat destept nu a furat ca panarame le astea din banii de taxe pe combinatii politice
23
11
Hai ma, ati ramas fara subiecte..bravo lui. Ce treaba mai are cu Romania. nu a furat de la romani, ci de la boa. Lasati-l in plata lui. Besos cabrones
29
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108