REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Vin., 2 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6382
25.7° Constanța Vineri, 2 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6382

Hanna Maliar: Rusia a adus două nave în Marea Neagră și ar putea pregăti un atac combinat

Hanna Maliar: Rusia a adus două nave în Marea Neagră și ar putea pregăti un atac combinat

A.F. 10 ianuarie 2023 | 00:00 835

Şefa centrului de presă a Forţelor de Apărare din sudul Ucrainei, Hanna Maliar, susţine că trupele ruse nu au recurs la lovituri masive cu rachete de Crăciunul pe rit vechi din cauza necesității unei pauze, însă avertizează că este posibil ca ruşii să dezvolte o nouă tactică pentru un atac combinat, conform RBC, informează Rador.

Potrivit acesteia, Rusia a adus o grupare de nave în Marea Neagră - două unități - însă niciuna nu este înarmată cu rachete. "Una dintre acestea este o navă mare de asalt. Aceasta este o demonstrație de prezență și forță. Dar încă nu există niciuna care să transporte rachete, deoarece vremea nu este propice: a devenit mai frig și marea este puțin mai furtunoasă. Putem spune că încă nu şi-au terminat pregătirile pentru lovituri masive cu rachete", a explicat Humeniuk.

Întrebată de un jurnalişti cât timp trebuie să se pregătească Federația Rusă pentru atacuri masive și de ce s-a abținut și nu a lovit de Crăciunul pe rit vechi, Natalia Humeniuk a răspuns: "Cel mai probabil, inamicul are nevoie de o pauză". "Nu este niciun fel de 'armistiţiu', ci necesitatea de a avea timp pentru a analiza forțele și capacitățile existente și pentru a planifica acțiuni ulterioare. Pentru că ei (ruşii, n.r.) chiar suferă, nu au succes pe uscat. Situația le este dificilă în sud și în est, ceea ce obligă conducerea lor să caute noi căi", a adăugat Humeniuk, citează stiripesurse.ro.

Aceasta nu exclude faptul că rușii ar fi putut dezvolta o nouă tactică, în special utilizarea combinată a rachetelor, a dronelor iraniene Shahed și altor arme. "Vedem că vremea nu este propice pentru acest lucru și, probabil, această pregătire a fost afectată și de condițiile meteorologice, deoarece este nevoie de vreme corespunzătoare pentru a pregăti navele de lansare, pentru a le echipa și a le trimite în larg" - a conchis Natalia Humeniuk.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce folosesti pluralul ?
1
1
mai terminati cu razboiul, nebunilor!
1
1
navele alea pot fi usor trimise pe fundul marii cu rachete.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
6413317213
5/49
2412404187
joker
144239344515