REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

HAOS în TRAFIC, din cauza SEMAFOARELOR SMART. VIDEO!

HAOS în TRAFIC, din cauza SEMAFOARELOR SMART. VIDEO!

Replica API 14 ianuarie 2021 | 22:22 3931

Jumătate de oraș în colaps rutier, după ce semafoarele de pe marile bulevarde constănțene nu au funcționat aproximativ 3 zile. Ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă, dar și a faptului că o parte din cabluri sunt foarte vechi, unele semafoare din Constanța au fost nefuncționale. Primăria municipală se ocupă de remedierea problemelor.

În urma unei defecțiuni tehnice, semafoarele pică frecvent și funcționează pe galben intermitent, ceea ce le dă bătăi mari de cap șoferilor constănțeni. Încă de la începutul săptămânii semafoarele au cedat și funcționează, în cea mai mare parte a timpului, pe galben intermitent. Acest lucru le-a dat mari bătăi de capul șoferilor care ,,cunosc extrem de bine” legislația rutieră. Astfel, conducătorii sunt cu nervii întinşi la maximum, la un pas de a se lua la bătaie. În haosul creat, nu se mai respectă nicio regulă de circulaţie.

Astfel de probleme au fost întâlnite la semafoarele de la intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraiman, bulevardul Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, strada Soveja cu strada Baba Novac, pentru care s-a intervenit și au fost repornite.

Ce spune Primăria orașului Constanța

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în cazul a câtorva semafoare s-a intervenit și s-au remediat problemele. Însă, în cazul semafoarelor de la interescția bulevardului 1 Decembrie cu bulevardul Ferdinand și străzii Teodor Burada cu bulevardul Ferdinand este necesară intervenția în subteran, motiv pentru care până la oprierea ploii acestea vor rămâne nefuncționale.

Contactați de reporterii Ziarului Replica, reprezentanții primăriei municipalității au oferit asigurarea că se face totul pentru remedierea problemelor. ,,Responsabilii fac tot ce se poate pentru a remedia problemele”.

,,Pentru o parte dintre acele semafoare, cablurile și corpurile sunt destul de vechi. Unele dintre acestea fac probleme în momentul în care sunt intemperii, fie vânt sau ploaie. Toate urmează să intre într-un proces de verificare.

Reparația, schimbarea lor este luată în vedere în planul de regenerare urbană. Se va interveni pe ele pentru reabilitare și rezolvarea problemelor curente. Tot acest lucru se va întâmpla în foarte scurt timp. Din fericire, s-a oprit ploaia, din nefericire, vremea rea nu s-a oprit. Colegii mei fac tot ce se poate pentru a remedia problemele”

Recomandările Poliției Rutiere

Reprezentanții Poliției Rutiere recomandă adaptarea vitezei la condițiile de trafic și de drum.,,Legislația prevede că în cazul în care semafoarele funcționează pe culoarea galbenă intermitentă, se respectă semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere amplasate în zonă. Conducătorii auto trebuie să fie atenți la sistemul de semnalizare prin indicatoare. De altfel, au obligația de a reduce viteza.

Recomandarea noastră este să adapteze viteza la condițiile de trafic și la condițiile de drum, având în vedere manifestările meteorologice și să înțeleagă faptul că ori de câte ori este umezeală și plouă, tot sistemul de semnalizare fiind electric încetează să funcționeze.” au declarat reprezentanții Poliției.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In sfarsit se vede o schinbare decand este PNL la guvernare
4
0
Le au mai pus la punct ca erau praf toate
3
0
lasa ca le trece sobaru pe galben intermitent pe toate, iar voi fuga inapoi in casa, ca va da silvica cosa o carantinare de nu va vedeti, nerecunoscatorilor.
8
1
Un limitat cel care a scris articolul. Nu e vorba ca nu se cunoaste extrem de bine legislatia rutiera. Cand circuli pe A. Vlaicu si ajungi la intersectia cu Tomis este indicator de cedeaza trecerea. Evident fiind coloana de masini atat pe Tomis cat si pe A. Vlaicu stai insa nu adormi in intersectie ci traversezi cand poti. De ce nu se mobilizeaza politia locala? In afara de vanat si dat amenzi pt ce isi iau salariul? Pentru plimbat cu masina? zilele ploioase nu li se platesc?
11
2
Sa se introduca din nou cronometrele care erau instalate la stopuri.
15
1
o rezolvare usoara a problemei daca era intrebat baiatul ala destept din politie , sobaru , sluga babu: se opreau toate semafoarele din oras...
12
0
Bine ca au modernizat complet Dacia. Pica cel putin saptamanal.
9
0
Prostu' pana nu-i fudul nu e prost destul. Semafoarele smart nu fac fata ploii celelalte "e" bune in concluzie nu perfectionam noul ci lasam vechiul ca e mai durabil. In majoritatea intersectiilor nu sunt semafoare suspendate dincolo de intersectie astfel incat primii la semafor sa aiba vizibilitate la verde, la Casa de Cultura si ICIL trasate benzi discontinue pentru prostii care merg inainte de pe banda "stanga obligatoriu". Pentru comentatorul Politia Locala tin sa precizez ca aia sunt niste fosti gardieni, n-au nicio treaba cu circulatia dar le-ar prinde bine pentru 4-5000 lei pe luna sa .
10
0
Azi copii nu s au putut conecta de pe tablete la scoala... au vandut tablete acum vor sa vanda laptopuri probabil
5
0
In astfel de situatii Politia Locala trebuie sa actioneze si sa puna cate un politist in fiecare intersectie ptr a dirija si fluidiza traficul. Doar ca imbuibatii supraponderali de la locala sunt ocupati, isi aleg cate un loc de panda si stau sa vaneze pe cei care parcheaza aiurea ptr 5 minute. Stau in masini cu motoarele pornite, ca...doar e frig afara. Sa stea in ploaie atunci cand e cazul. Le este bine ca bugetari , salarii bune, loc de munca caldut, iar ei...niste lenesi pretentiosi.
13
2
Singura rezolvare a imbecililor de la primarie poate fi sa mai dea o carantinare , mai putine masini mai putin haos in trafic.
11
3
Toate semafoarele din oras erau administrate de Marka Telekom cu doi tehnicieni mari si lati, platiti cu minimul pe economie
11
1
Ce tehnicieni mai au cei de la semaforizare ? Despre asta ar trebui discutat si scris la ziar , nu sa facem jocuri politice SMART !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102