REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

HAOS la SPITALUL JUDEŢEAN! Banda dedicată AUTOSPECIALELOR, BLOCATĂ de şoferii IMPERTINENŢI

HAOS la SPITALUL JUDEŢEAN! Banda dedicată AUTOSPECIALELOR, BLOCATĂ de şoferii IMPERTINENŢI

Replica API 5 mai 2021 | 00:21 2677

În zona Spitalului Judeţean s-a creat haos, după ce strada Nicolae Iorga a devenit cu sens unic. Cu toate că autorităţile au amenajat o bandă specială pentru autospecialele de intervenţie, şoferii nu ţin cont de acest lucru şi blochează trecerea în timp ce aşteaptă la semafor. Această situaţie se întâmplă frecvent, iar dacă o ambulanţă ar încerca să intre în curtea spitalului, nu ar avea pe unde.

Haos la spital

După ce strada Nicolae Iorga a devenit cu sens unic, circulându-se dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia, autorităţile au amenajat o bandă specială, destinată autospecialelor de intervenţie, bandă menită să facă accesul de pe bulevardul Tomis către Spitalul Judeţean. Se pare că şoferii constănţeni încă nu au înţeles noile reglementări, iar când aşteaptă în coloană la semaforul amplasat la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis ocupă această bandă specială. Dovadă sunt imaginile surprinse în trafic de șoferii mai atenţi care trag un semnal de alarmă cu privire la această situaţie. “Oameni buni, zona haşurată cu galben de pe Nicolae Iorga, la semafor cu bulevardul Tomis, este bandă specială pentru echipele de intervenţie de urgenţă (ambulanţă, SMURD, pompieri) care face accesul în spital. De ce opriţi acolo când staţi la semafor? Dacă în momentul acela vine o autospecială pe unde ar trebui să treacă?”, transmite un cetăţean.

O altă dovadă că şoferii încă nu s-au obişnuit cu noile reguli este reprezentată de şoferul autoturismul marca Opel, surprins în timp ce intenţiona să facă dreapta pe Nicolae Iorga, venind de pe Tomis.

Ce spune Codul Rutier

Precizăm că, potrivit Codului Rutier, la apropierea de autovehicule cu regim de circulație prioritară, care au în funcțiune semnalele luminoase de culoare albastră, concomitent cu cele sonore, conducătorii celorlalte vehicule sunt obligați să reducă viteza, să elibereze banda pe care se deplasează autovehiculul prioritar ori să circule cât mai aproape de bordură sau acostament, iar la intersecții, să le acorde prioritate de trecere. În plus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ala are beneveu luat de la groapa de gunoi din Germania
2
1
Cu cat este nesimtirea mai mare cu atat trebuie sa fie si amenda mai mare,doar asa se face ordine,cu biciul"adica legea"altfel nu se poate.
8
1
Spagi la ct spagi la permise nu stiu ce insemna asta
4
0
Sensurile unice pot fi facute in orice sens oricum vor sari in sus bosorogii care stiu ei ca nu asa circulau in 1975 cand au venit de la tara sa lucreze in port sau pe industriale. Mai sunt socati si cei din comune care nu mai stiu cum sa intre oras
2
10
Sofer Andrei, invata sa scrii mai intai si dupa aia comenteaza daca esti in stare!
4
6
Primar CHITAC idiot KOKLIT
10
3
Nu era nevoie de sens unic acolo !!! A ti distrus traficul in acest oras!!!! Idiotilor ...
26
6
Stau si ma intreb cat o sa mai fie lasati inteligentii astia sa faca experiente cu traficul din oras..... Cica redau strazile pietonilor facand fel si fel de modificari periculoase in regulile din oras. O zic eu care conduc zilnic in cta cu munca si inca imi este greu sa respect noile sensuri unice. Unde dracu au vazut ei asa ceva ca exemplu? O sa vedem la vara ce o sa iasa cand va fi orasul plin de turisti si doar mamaia si lapusneanu ramase ptr traficul de masini pe ambele sensuri. Ratiu inchis, tomis inchis, m viteazu nu mai zic..... Unirii... Samd
26
6
Nu era nevoie de sens unic acolo !!! A ti distrus traficul in acest oras!!!! Idiotilor ...
33
5
Nu era mai logic ca sensul unic sa fie dinspre bulevardul Tomis catre Lapusneanu?
16
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108