REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Haos pe drumul care leagă Constanţa de Ovidiu, provocat de un jandarm: a întors pe autostradă

Haos pe drumul care leagă Constanţa de Ovidiu, provocat de un jandarm: a întors pe autostradă

Replica API 16 iulie 2013 | 00:00 145

Subofiţerul Ismail Cetin şi familia, în stare gravă; la spital a ajuns şi o familie de bucureşteni

Subofiţerul Ismail Cetin şi familia, în stare gravă; la spital a ajuns şi o familie de bucureşteni

Un accident grav s-a înregistrat în cursul zilei de luni pe A4, între localităţile Ovidiu şi Constanţa. La locul accidentului au intervenit 6 ambulanţe şi un echipaj de la descarcerare. Şapte răniţi au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru investigaţii medicale. Printre pacienţi se numără şi trei copii, unul aflându-se în stare gravă.

"Din cauza unei schimbări bruşte de mers s-a ajuns la un impact lateral şi frontal, extrem de violent, între două autoturisme. S-a apelat 112 pentru patru adulţi şi trei copii. Noi am trimis şase ambulanţe şi un echipaj de descarcerare. Un copil este în stare gravă, are fractură deschisă de gambă, traumatism cranian acut deschis. Pare să fie instabil hemodinamic, va trebui să fie investigat de urgenţă, pentru a fi stabilizat. Celelalte persoane prezentau traumatisme craniene, dar nu pun viaţa în pericol", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Laurenţiu Bădescu, medicul Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Deplasarea elicoperului SMURD în acest caz nu a fost necesară. "Distanţa a fost scurtă şi dura ceva timp până se bloca traficul pe autostradă pentru aterizare. Mult mai rapid au ajuns ambulanţele, fiind pe A4, centura ocolitoare a Constanţei", a explicat medicul Bădescu. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, ieri, că, începând cu ora 19:40, în judeţul Constanţa traficul rutier a fost reluat pe autostrada A4 (varianta de ocolire Constanţa), la kilometrul 9 (între intersecţia cu A2 şi DN2A), în ambele sensuri, pe benzile numărul unu şi de urgenţă. Menţionăm că urmare a accidentului traficul fusese deviat prin municipiul Constanţa. Potrivit oamenilor legii, accidentul pe A4 s-a produs din vina unui şofer care conducea un Logan, pe direcţia Constanţa-Ovidiu. La un moment dat, şoferul Loganului a vrut să întoarcă printr-un loc unde lipsea parapetul despărţitor, în ideea de a reveni la Constanţa. A fost spulberat de un Audi care se deplasa pe sensul Ovidiu-Constanţa, cu peste 100 de km/h. A rezultat rănirea gravă a pasagerilor din Logan: un jandarm, soţia acestuia şi copilul. De asemenea, răniţi au fost şi pasagerii din Audi, o familie din Bucureşti. Iată ce a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi despre angajatul implicat în acident: "Luni, 15 iulie a.c., ora 18.00, plutonierul Ismail Cetin, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, aflat în afara orelor de program, se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe autostrada A 4, dinspre Constanţa spre Ovidiu. Din primele date de la faţa locului a reieşit că acesta a intenţionat să schimbe direcţia de mers printr-un loc în care lipsea parapetul despărţitor, moment în care a fost lovit de un alt autoturism. În maşina subofiţerului se mai aflau soţia şi fetiţa acestuia. În acest moment, cei trei se află internaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa. Cercetările sunt continuate de Poliţia Autostrăzilor".

Zi neagră pentru ambulanţieri

Referitor la ziua de luni, 15 iulie a.c., medicul Laurenţiu Bădescu a precizat, pentru "Replica", faptul că a fost zi neagră pentru ambulanţieri. "Pentru noi a fost zi neagră. În afară de accidentul înregistrat pe A4, am mai intervenit la Mangalia, acolo unde o colegă medic şi-a pierdut viaţa, iar un asistent medical a fost rănit. Au fost destul de multe accidente. Având în vedere că a fost şi o coleagă de breaslă, vorbim şi de o implicare sentimentală", a conchis dr. Bădescu.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272