REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

HARABABURĂ generală la ACADEMIA MIRCEA cel BĂTRÂN!

HARABABURĂ generală la ACADEMIA MIRCEA cel BĂTRÂN!

Replica API 11 iunie 2020 | 00:00 3763

Tinerii absolvenți ai liceelor civile din România, care se pregătesc să susțină examen de admitere la instituțiile militare de învățământ superior, au primit o veste proastă. Dacă anii trecuți, toate locurile în aceste instituții erau scoase la concurs, absolvenții de liceu militar concurând alături de cei de la liceele civile, în acest an, elevii liceelor militare au locuri rezervate în facultățile militare și vor intra pe bază de repartiție (deci nu prin concurs), în timp ce pentru elevii care au absolvit un liceu civil au rămas foarte puține locuri la admitere.

Cei de la liceele civile spun că e vorba de discriminare

Decizia i-a nemulțumit puternic pe absolvenții liceelor civile care vorbesc de discriminare, în timp absolvenții liceelor militare spun că decizia este una bună, ei fiind îndreptățiți să aibă locuri rezervate în facultățile militare.

Academia Navală Mircea cel Bătrân nu are nici un loc alocat pentru absolvenţii liceelor civile

Nici în Constanţa lucrurile nu stau mai bine, astfel că la Academia Navală Mircea cel Bătrân nu există locuri scoase la concurs pentru absolvenţii de licee civile, conform site-ului instituţiei, toate locurile disponibile fiind fie pentru cei din MApN ( Ministerul Apărării Naţionale) fie pentru cei din MAI (Ministerul Afacerilor Interne). Contactaţi de ziarul Replica pentru a lămuri această situaţie, reprezentanţii instituţiei nu au ştiut să explice această situaţie, singurul răspuns fiind acela că deocamdată nu se ştie nimic, în condiţiile în care MApN a făcut public planul de şcolarizare încă de acum câteva zile.

Vă reamintim că din totalul de 773 de locuri locuri bugetate alocate Ministerului Apărării Naționale, 501 sunt repartizate elevilor de la liceele militare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si care e problema? Daca ei vor sa primeasca doar tinerii pe care ii cresc in liceul din campusul facultatii. E ca si cum i ar spune cineva lui Hagi ca nu trebuie sa joace cu tinerii pe care ii creste
4
5
Unde mai este ceva normal in tara asta? Peste tot, coruptie si manevre, la toate nivelurile. Dar nu poate trece neobservat chipul "angelic" al celui din capul scolii, ce ii tine fraiele, momentan. Parca e din filmele XXX de odinioara, aduce cu Ron Jeremy. E bun de pus pe caserolele cu ceafa de porc, cu acele falcute gingase. Doar e profesor, "salar" pe masura, ca si cei de i-a "legat" DNA acum vreo 4 ani. DNA come back once again!
3
2
Am facut 5 ani de liceu militar iar examenul la Institutul de Marina a fost egal cu cei care au facut 4 ani de liceu civil. Nu a fost normal.
2
7
daca cei de la colegii militare sunt obligati sa opteze pentru academii militare, inseamna ca sunt discriminati, nu ?
5
1
Am si eu o nedumerire. La academie se face apelul bocancilor sau se selecteaza cei mai buni , dintre cei buni?
6
2
Daca cititi cu atentie articolul, vedeti ca cei de la Academie pun in practica o decizie a Ministerului de care apartin. Si atat...cometariile venite de la cei ca irina, puie, dorul...nu prea isi au rostul.
9
1
panaramele de la aacademia de cacat,huooooo Examen liber panaramelor ,pentru toti inculti din licee militare si civile Asta e solutia labagiiilor
9
9
Nasturashe, daca chiar ai vocatie militara, incazarmarea si viata in corpul de cadeti e un privilegiu, nu o vorvoada. Si o ocazie de a invata lucruri cu care in civilie nu te intalnesti. Putini insa profita de ea. In plus, daca pe langa vocatia militara si viata de corp insusita cu bucurie si naturalete te mai duce si greieru si n-ai IQ de berbec, nu-ti va lua niciodata niciun civil locul. Nu prea va avea cum.
8
2
De cand este o rusine ca vii dintr-o familie saraca? Tu esti special ca ai terminat un liceu civil, dar nu ai invatat in doisprezece ani ca ''tactu'' se scrie cu cratima.
11
7
Nasturas observ aceeasi atitudine ostila fata de civili pe care am intalnit-o in academie. Ai tupeul ala nesimtit si optica de cal. Reprezinti in lume un numar, neinsemnat, nu vei avea un impact. Stai incazarmat pentru ca viata nu ti-a dat de ales, ca cel mai probabil vii dintr-o familie saraca sau poate dintr-o familie de militari si continui o traditie impusa de tactu. Nu esti special fata de civili. Unii dintre noi tragem mai bine cu arma decat voi si avem conditie fizica mai buna si cu siguranta in perioada de minim 8 ani cat vei sta tu incazarmat, civilul va invata lucruri mult mai utile
10
12
Cit banutii erau mai putini trebuia sa fie admiterea pe baza de competenta, la bani frumosi si privilegii imparatesti nu se mai poate.Trebuie sa fii insemnat.
8
6
in cate tari din u.e. mai exista licee militare ??
10
5
Da' ma' ca eu stau incazarmat 4 ani de liceu militar ,invat,fac sectoare,matur frunze sa-mi ia civilul locul.Veniti din prima la LM !
10
10
Mai intai trebuie sa intre la Academie elevii din liceele militare si dupa aceea ceilalti.
14
14
Daca in Romania exista o lege care spune ca orice absolvent de liceu are dreptul sa isi aleaga o facultate civila sau militara fara favoritisme intre candidati atunci ce se intampla la academia Mircea cel batran nu este harababura ci o ilegalitate,daca au aprobare de la minister pentru inscrierea unor elevi fara concurs. Oricum institutiile din subordinea M.A.P.N,M.A.I si S.R.I.au fost favorizate de toate partidele politice de dupa 1990.
12
7
asa ajunge armata o afacere de familie
13
8
Ce treaba are poza cu Toma Alecu ?? Nu va opriti din stiri incomplete sau incompetente
15
3
derbedeii liceelor civile.
16
18
Rahat combinat cu pishat, bacterii au fost, sunt si vor fi prosti.
12
16

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108