REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
10.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Harrison Ford şi Mark Hamill, însoţiţi de Chewbacca, au inaugurat o atracţie ''Star Wars'' la Disneyland California

Harrison Ford şi Mark Hamill, însoţiţi de Chewbacca, au inaugurat o atracţie ''Star Wars'' la Disneyland California

Replica API 31 mai 2019 | 00:00 317

Actorii Harrison Ford şi Mark Hamill, însoţiţi de personajul Chewbacca, au participat miercuri seară la ceremonia oficială de inaugurare a unei secţiuni "Star Wars" în interiorul parcului de distracţii Disneyland din Anaheim, California, care este administrat de Walt Disney Co, informează Reuters.

Un actor costumat în Chewbacca s-a căţărat pe carlinga unei replici a navei spaţiale Millennium Falcon din celebra franciză cinematografică "Star Wars" şi a activat un dispozitiv care a generat un spectaculos foc de artificii, pentru a marca momentul acestei inaugurări.

"Chewie, hai să-l pornim pe Falcon!", a îndemnat Mark Hamill, actorul care interpretează personajul Luke Skywalker din aceeaşi franciză, în cadrul evenimentului de miercuri seară, organizat în noua secţiune "Star Wars: Galaxy's Edge", ce are o suprafaţă de 5,6 hectare şi care va fi deschisă pentru publicul larg începând de vineri.

Chewbacca a întâmpinat câteva probleme în manevra de pornire a navei spaţiale, oferindu-i actorului Harrison Ford - interpretul personajului Han Solo - şansa de a lua prin surprindere publicul şi de a-i oferi ajutorul. Apoi, Harrison Ford a bătut cu palma în exteriorul navei şi a spus: "Pete, asta este pentru tine!". Starul hollywoodian i-a adus astfel un omagiu actorului Peter Mayhew, interpretul personajului Chewbacca, decedat în luna aprilie.

Harrison Ford a păşit pe o scenă amenajată cu această ocazie alături de Mark Hamill, Bog Iger - CEO-ul grupului Disney -, cineastul George Lucas - creatorul francizei "Star Wars" - şi Billy Dee Williams - interpretul personajului Lando Calrissian.

George Lucas a creat franciza cinematografică "Star Wars" în 1977 şi a vândut-o grupului Disney în 2012. Cineastul american a susţinut cu pasiune proiectul atracţiei "Galaxy's Edge", amenajată sub forma avanpostului Black Spire de pe planeta Batuu, ce a apărut în cărţile "Star Wars", dar niciodată în producţiile proiectate pe marile ecrane.

"Aţi făcut o treabă minunată. Lucrurile ar fi putut să iasă foarte prost, însă nu a fost deloc aşa", a declarat George Lucas, adresându-i-se lui Bob Iger.

"E uluitor, este ceva la care nici măcar nu am fi putut să visăm în urmă cu 20 de ani. Este o atracţie care vă va schimba viaţa", a adăugat cineastul american.

Vizitatorii vor avea şansa de a păşi în carlinga navei spaţiale Millennium Falcon şi de a controla un zbor simulat în spaţiu.

De asemenea, ei vor putea să bea lapte albastru, să mănânce carne spaţială friptă la flacăra emisă de un motor spaţial de rezervă şi să ciocnească un pahar cu ceilalţi turişti într-o sală care reproduce o cantină amenajată pe o planetă din universul îndepărtat.

Aşteptările sunt foarte ridicate în rândul generaţiilor de fani ai francizei "Star Wars", mulţi dintre ei aşteptând de peste 40 de ani, încă de la filmul original, să viziteze o versiune realizată la scală naturală a universului prezentat în această serie cinematografică SF.

O versiune aproape identică a atracţiei "Galaxy's Edge" va fi inaugurată în cadrul parcului de distracţii Walt Disney World din Orlando, Florida, pe 29 august.

Bog Iger a spus că este "foarte probabil" ca atracţia "Galaxy's Edge" să fie extinsă şi în alte parcuri de distracţii Disney, aflate în afara Statelor Unite, însă grupul nu a luat deocamdată o decizie în privinţa acestor spaţii.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515