REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Harry Houdini şi trucurile de magie care l-au făcut celebru. Cum a sfidat moartea

Harry Houdini şi trucurile de magie care l-au făcut celebru. Cum a sfidat moartea

Replica API 30 noiembrie 2020 | 19:48 1964

Iluzionist cu origini ungare, Harry Houdini a fost unul dintre cei mai cunoscuţi magicieni din toate timpurile. Şi-a câştigat celebritatea prin numerele incredibile de evadare, precum şi prin alte trucuri de magie prin care părea că păcăleşte moartea.

Harry Houdini

Foto: Shutterstock, Profimedia

Harry Houdini s-a născut în 1874 la Budapesta, într-o familie de evrei unguri, numele său real fiind Ehrich Weisz. Numele sub care a devenit cunoscut şi l-a luat după ce a început să se remarce ca magician, după cel al idolului său francez, iluzionistul Jean Eugène Robert-Houdin. În copilărie, a emigrat în America, alături de familie, în căutarea unei vieţi mai bune. Începuturile nu au fost însă deloc uşoare. Pentru a-şi ajuta familia, a început să vândă ziare şi să lustruiască pantofi. În 1883, a apărut în prima sa reprezentaţie, un număr la trapez. În adolescenţă, a început să fie fascinat de iluzionism, la fel ca şi fratele său, Theo.

Maestru al evadărilor

La 20 de ani, Houdini avea deja la activ numeroase reprezentaţii de magie pe scenele din New York şi nu numai. Era renumit pentru faptul că se reinventa, de la număr la număr. În 1895, Harry Houdini şi soţia lui s-au alăturat trupei de circ a fraţilor Welsh. În cadrul spectacolelor susţinute cu această trupă, Houdini s-a specializat în numărul numit „Metamorfoză”. Având cătuşe la mâini şi aflat într-un sac, încuiat în cufăr, magicianul reuşea să apară în locul asistentei lui. Celebritatea sa a crescut după un număr în cadrul căruia le-a cerut unor poliţişti să îl închidă într-o celulă, după care a reuşit să evadeze. De altfel, evadările senzaţionale au fost specialitatea sa.

În 1912, s-a remarcat cu numărul numit „Celula de tortură chinezească cu apă”. Magicianul era scufundat cu capul în jos, într-un vas cu apă, timp în care picioarele îi erau blocate. O faţă a vasului era din sticlă, astfel că publicul îl putea vedea. Însă evadarea nu putea fi urmărită de audienţă, pentru că, aşa cum se întâmpla în toate numerele lui, o cortină acoperea vasul.

Sore vitregă a Ralucăi Pastramă șochează! Ce a făcut soția lui Pepe cu un bărbat mai în vârstă, de 55 de ani, și de ce a ajuns la medic, apoi

Un alt număr de senzaţie a fost cel în care a făcut să dispară un elefant cu tot cu dresorul lui de pe scena Hipodromului din New York.

Alte numere de neuitat au fost cele în care încerca să se elibereze dintr-o cămaşă de forţă, în timp ce era suspendat de glezne de la înălţimea unor macarale sau a unor clădiri înalte. A uimit audienţa şi cu spectacolele în care a fost îngropat de viu sub pământ fără sicriu sau scufundat cu un sicriu într-o piscină. De asemnenea, Houdini a uimit cu numărul în care era legat într-o cămaşă de forţă, închis într-un sicriu sigilat şi apoi îngropat într-un rezervor cu nisip.

Harry Houdini s-a stins din viaţă pe 31 octombrie 1926, scrie clickpentrufemei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai ce jurnalisti profesionisti ! Vezi ca ti-a scapat sora lui Pastrama pe acolo prin apa
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369