REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Hârșova, Smart City - Cu pași mari spre viitor

Hârșova, Smart City - Cu pași mari spre viitor

Replica API 4 august 2022 | 00:00 801

Primăria Orașului Hârșova anunță faptul că a fost publicată ediția din 2022 a Radiografiei Smart City, o cercetare cantitativă complexă desfășurată de Vegacomp Consulting SRL. În ultimii ani, conducerea instituției noastre a adoptat un model de dezvoltare durabilă, axat pe implementarea inițiativelor și a proiectelor inteligente, care să răspundă nevoilor cetățenilor și care să aducă un plus de modernitate localității.

Radiografia Smart City este o cercetare publicată anual, ce conține un clasament al orașelor inteligente din România, exemple de proiecte pentru verticalele Smart City, o serie de soluții Smart City, exemple de soluții SMART adoptate în România, precum și surse de finanțare pentru astfel de inițiative. Aceasta conține un clasament al orașelor inteligente din România, exemple de proiecte pe verticale smart city, o selecție de soluții smart city, soluții smart adoptate în România și surse de finanțare pentru proiectele Smart City. Aflată la a șasea ediție, Radiografia Smart City în România cumulează deja informații despre 144 de orașe mari, medii și mici din țară și peste 1000 de proiecte de tip Smart City (209 plan, 34 pilot, 288 derulare, 470 finalizate).

Iată că, pentru al doilea an la rând, eforturile autorității publice locale sunt recunoscute de experți în domeniul soluțiilor Smart City, iar Hârșova se regăsește, din nou, pe podiumul orașelor moderne mici, în cercetarea realizată de Vegacomp. Dacă anul trecut se clasa pe locul 3, proictele și inițiativele recente ale Primăriei Orașului Hârșova au urcat orașul nostru pe locul întâi, detașat, pe un podium pe care se mai află orașul Avrig și orașul Aleșd.

În plus, orașul nostru reprezintă supriza anului 2022, ocupând locul 9 în clasamentul general al orașelor inteligente din România, peste Municipiul Constanța și peste alte orașe importante din județul Constanța și din România. Clasamentul general este dominat de Cluj Napoca – 63 de proiecte, Iași – 56 de proiecte și București (la nivelul Primăriei Centrale) cu 54 de proiecte. Alba Iulia coboară anul acesta pe locul 4, cu 49 de proiecte.

Trebuie menționat faptul că proiecte de înlocuire a corpurilor de iluminat stradale clasice cu LED-uri, înlocuirea semafoarelor cu altele cu consum mai mic, precum și instalarea camerelor de supraveghere nu reprezintă soluții Smart City dacă nu îndeplinesc anumite criterii suplimentare. Printre cele mai populare soluții Smart City identificate în România în 2022 sunt:

Digitalizarea administrațiilor publice;

Iluminat inteligent și telegestiune;

WiFi public;

Stații de încărcare a mașinilor electrice;

Managementul traficului;

Gestionare deșeuri;

Promovare turism;

Bike sharing/închiriere biciclete.

Primăria Orașului Hârșova va continua să lucreze la digitalizarea orașului și la implementarea soluțiilor inteligente, ori de câte ori va identifica oportunitatea.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614