REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Harvey Weinstein nu va depune mărturie în procesul său pentru abuzuri sexuale desfăşurat la New York

Harvey Weinstein nu va depune mărturie în procesul său pentru abuzuri sexuale desfăşurat la New York

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 360

Harvey Weinstein

Producătorul de filme Harvey Weinstein nu va depune mărturie în procesul său pentru abuzuri sexuale care se derulează la New York şi care se apropie de sfârşit după ce apărarea va încheia audierile şi i-a refuzat clientului său intre în boxa martorilor, relatează EFE, citată de Agerpres.

Procesul în care Weinstein este acuzat de cinci infracţiuni sexuale şi în care producătorul se confruntă cu o posibilă condamnare pe viaţă, dacă este găsit vinovat, va continua joi cu expunerea argumentelor, iar vineri cu prezentarea concluziilor Procuraturii. Luni este zi festivă astfel încât se aşteapă ca juraţii să se retragă să delibereze în cursul zilei de marţi.

Potrivit unuia dintre avocaţii producătorului, Damon Cheronis, clientul său nu va depune mărturie, ceea ce era de aşteptat în această fază de prezentare a probelor şi de audiere a presupuselor victime chemate de Procuratură alături de alţi martori.

"Eu aş fi vrut" a fost auzit spunând Harvey Weinstein la ieşirea din sală când a fost întrebat de ziariştii prezenţi, însă un alt avocat a său, Arthur Aidala, nu i-a permis să se prezinte ca martor după ce, potrivit lui, acuzarea nu au reuşit să prezinte probe "mai presus de orice îndoială" împotriva clientului său, notează mass-media locale.

Miercuri, sala de judecată este închisă, ca urmare a sărbătoririi zilei de naştere a preşedintelui Abraham Lincoln, însă joi procesul va fi reluat cu prezentarea argumentelor apărării, de care se va ocupa avocata Donna Rotunno, iar vineri cu cele ale procuroarei Joan Illuzzi-Orbon.

Apărarea şi-a început runda de interogatorii joia trecută şi timp de patru zile a încercat să demonteze versiunile relatate de şase prezumtive victime, dintre care unele au prezentat detaliat experienţele tragice prin care au trecut.

În discuţiile privind conţinuturile argumentelor de închidere, procuroarea Illuzzi a menţionat starea fizică a lui Weinstein şi folosirea unui cadru pentru a se deplasa cu intenţia, potrivit acuzării, de a provoca milă.

La rândul său, apărarea i-a cerut judecătorului James Burke să respingă audierea unui medic pentru a vorbi despre problemele de sănătate ale lui Weinstein, iar magistratul i-a solicitat până la urmă procuroarei să renunţe să mai aducă în discuţie subiectul cadrului ortopedic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272