REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Harvey Weinstein pledează nevinovat de acuzaţiile de agresiune sexuală şi viol la Los Angeles

Harvey Weinstein pledează nevinovat de acuzaţiile de agresiune sexuală şi viol la Los Angeles

Replica API 23 iulie 2021 | 00:00 589

Fostul producător american de cinema Harvey Weinstein a pledat nevinovat miercuri în faţa unui tribunal din Los Angeles de cele 11 acuzaţii de agresiune sexuală şi viol asupra cinci femei din California, notează AFP, citată de Agerpres.

Harvey Weinstein

Foto: (c) Lucas Jackson/REUTERS

"Declaraţia de nevinovăţie este înregistrată", a afirmat judecătorul Sergio Tapia după ce un avocat a vorbit în numele lui Harvey Weinstein, prezent în sala de audiere într-un scaun cu rotile şi îmbrăcat într-o salopetă maro.

Harvey Weinstein - a cărui prăbuşire este văzută ca o victorie majoră pentru mişcarea #MeToo - ispăşeşte din 2020 o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani pentru agresiuni sexuale la New York. El a fost transferat marţi la Los Angeles, oraşul în care a avut odată o mare influenţă, pentru a răspunde acestor noi acuzaţii.

În California, Harvey Weinstein este acuzat în special că a violat un fotomodel de origine italiană într-un hotel din Beverly Hills în februarie 2013, apoi ca a agresat-o sexual pe Lauren Young, o actriţă în devenire, într-o sale de baie dintr-un alt hotel.

El riscă până la 140 de ani de închisoare, pe lângă condamnarea de la New York.

"Oricine abuzează de puterea şi influenţa sa pentru a-i ataca pe alţii va fi adus în faţa justiţiei", a declarat procurorul din Los Angeles George Gascon.

Harvey Weinstein a negat în permanenţă acuzaţiile, atât la New York cât şi la Los Angeles, susţinând că femeile care l-au învinuit au consimţit la actele sexuale.

La începutul lui aprilie, a făcut recurs la condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală primită la New York în martie 2020 cu prilejul unui proces răsunător desfăşurat în Manhattan.

În total, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire şi de agresiuni sexuale.

Următoarea audiere în proces este programată pentru 29 iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212