REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Haşotti: Băsescu a transmis un mesaj către poporul PDL-ist - atenţie, vin eu

Haşotti: Băsescu a transmis un mesaj către poporul PDL-ist - atenţie, vin eu

Replica API 2 martie 2013 | 00:00 78

Liberalii şterg pe jos cu PDL: Macovei e "procuror ceauşist", Băsescu "a omorât PDL"

Liberalii şterg pe jos cu PDL: Macovei e "procuror ceauşist", Băsescu "a omorât PDL"

Senatorul şi vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a ironizat teribil Partidul Democrat Liberal, el declarând, în cadrul unei conferinţe de presă de vineri, 1 martie a.c., faptul că: "Simpla candidatură a Monicăi Macovei (la preşedinţia PDL-n.r.) arată în ce hal a putut să ajungă PDL". Tot acesta a "alintat-o" de 1 Martie pe Monica Macovei cu apelativul "procuror ceauşist". Acesta a apreciat cu maximă certitudine şi cine va câştiga şefia PDL. "Va câştiga şefia PDL persoana al cărui numele de familie este format din 5 litere şi se termina cu A. Dacă un procuror ceauşist doreşte să reformeze un partid, la 23 de ani după evenimentul din decembrie '89, înseamnă că acel partid este într-o situaţie penibilă şi gravă", a comentat liberalul.

Haşotti consideră că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, făcute în urmă cu două zile, potrivit cărora nu se va lăsa de politică, reprezintă un mesaj pentru membrii PDL să aibă grijă pe cine vor alege preşedinte. "Ieşirea domnului Băsescu de alaltăieri cum că nu se va lăsa de politică - nu ştiu dacă se va lăsa sau nu - este un semnal către poporul PDL-ist tot mai firav şi mai dezorientat că atenţie, vin eu, aveţi grijă pe cine alegeţi acum preşedinte, acesta este mesajul, nu mă las de politică şi veţi vedea mesajul pe care îl va da la Convenţia Naţională a PDL. Bătălia este deschisă. Pentru mine este egal cine va ieşi preşedinte", a spus Haşotti. La rândul său, deputatul şi preşedintele Organizaţiei Locale a PNL Gheorghe Dragomir a spus, referitor la PDL şi alegerile interne din acest partid: "Sunt jocuri pentru Băsescu (Traian Băsescu -n.r.). Candidaţii sunt Vasile Blaga, Elena Udrea, Monica Macovei, Gheorghe Falcă. Ultimii doi vor spune că se vor retrage în favoarea doamnei Udrea. Asta prevăd că se va întâmpla. Este un scenariu. Pregătesc partidul pentru Traian Băsescu. Ei doresc orice, numai Vasile Blaga să nu ajungă şeful PDL. Dacă Blaga ajunge preşedinte, uşa pentru Băsescu va fi doar întredeschisă sau închisă. Atunci, automat, vor face tot posibilul să nu fie Blaga. Unii visează că pot reforma partidul. Macovei nu are nici o şansă. Nu are nimic în spate", a spus Dragomir. Acesta a apreciat că Băsescu a distrus PDL. "Băsescu a omorât suficient Partidul Democrat, nu-l mai poate salva. Pierdem foarte mult timp cu un partid care nu mai contează sau contează foarte puţin. Traian Băsescu a creat partidul şi el l-a omorât. Este un subiect închis", a spus Dragomir. Tot Haşotti a mai precizat că după congresul PDL vor apărea mai multe declaraţii legate de coagularea dreptei, dar liberalul nu crede într-o reuşită a unui asemenea demers. "Veţi vedea după congresul PDL o mişcare sau declaraţii care deja au început să apară referitoare la coagularea dreptei. Unul din vârfurile acestei pseudo-mişcări politice este Mihai Răzvan Ungureanu. Eu am avut de făcut o comparaţie apropo de unificarea dreptei cu acest partid care se numeşte Forţa Civică. Dreapta e coagulată, este PNL, avem 29 la sută. Cu PDL, fost partid socialist, nu se pune problema, îmi pare rău, cu partidul domnului Ungureanu, care este tot felul de rămăşiţe de ici, de colo... şi am făcut următoarea comparaţie: într-o piscină stă un şoricel cu un elefant şi şoricelul îi spune: "elefantule, îţi place ce valuri frumoase facem". Cam asta este cu partidul domnului Ungureanu şi coagularea dreptei", a afirmat Puiu Haşotti. În altă ordine de idei, Haşotti a precizat şi faptul că revizuirea Constituţiei trebuie să se facă în paralel cu legea administraţiei publice şi cea electorală şi că referendumul ar trebui să aibă lor în perioada octombrie-noiembrie. "Personal nu sunt de acord ca fiecare judeţ să aibă doi senatori. Putem gândi alegerea senatorilor pe regiuni", a conchis Haşotti.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108