REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Hellfest revine după o pauză de doi ani în Franţa; trupa americană Metallica, cap de afiş

Hellfest revine după o pauză de doi ani în Franţa; trupa americană Metallica, cap de afiş

Replica API 17 iunie 2022 | 00:00 964

Celebrul festival rock Hellfest, anulat în 2020 şi în 2021 din cauza pandemiei de COVID-19, revine începând de vineri în vestul Franţei cu o ediţie considerată excepţională şi care va fi organizată pe durata a două weekenduri, al cărei cap de afiş va fi trupa americană Metallica, informează AFP.

Sursa foto: Hellfest Open Air Festival/Facebook

Aproximativ 350 de trupe de hard-rock, punk şi metal, inclusiv nume sonore din muzica rock precum Guns N' Roses, Deep Purple şi Scorpions, vor fi prezente în mica localitate Clisson pentru a susţine concerte în cadrul celor şapte zile ale acestui festival, citează Agerpres.

"După doi ani de pauză, a venit în sfârşit clipa să repornim maşina", a declarat Benjamin Barbaud, fondatorul Hellfest.

Circa 3.000 de voluntari îi vor ghida şi ajuta pe cei 420.000 de spectatori aşteptaţi în acest an, un număr de peste două ori mai mare decât cei 180.000 de spectatori găzduiţi de ediţia din 2019, ultima organizată înainte de pandemia de coronavirus.

"Ne aşteptăm să vedem spectatori cuprinşi de euforie. Hellfest este un spaţiu al libertăţii, unde oamenii vin în fiecare an pentru a se refula", a declarat organizatorul festivalului.

Înfiinţat în 2006, Hellfest este astăzi unul dintre cele mai mari festivaluri de metal şi alte "stiluri extreme" din Europa.

Primul weekend, din 17 până pe 19 iunie, este dedicat trupelor care ar fi trebuit să participe la ediţia din 2020. În program se află nume grele ale scenei rock, precum Faith No More, Judas Priest, Deftones, Deep Purple, Offspring şi Killing Joke.

Al doilea weekend al festivalului va avea loc în perioada 23-26 iunie şi este dedicat programului anunţat în iunie 2021, incluzând concerte susţinute de Metallica, Guns N' Roses, Scorpions, Alice Cooper şi Bad Religion.

Această dublă ediţie din 2022, care va fi "o excepţie", nu are însă vocaţia de a deveni perenă, a dezvăluit Benjamin Barbaud.

"Este o idee pe care am avut-o pentru a recupera pierderile astronomice suferite în ultimii doi ani, în pofida ajutoarelor primite de la stat şi de la colectivităţi", a precizat organizatorul Hellfest.

În urmă cu un an, casele de bilete au fost luate cu asalt de iubitorii muzicii rock şi toate biletele au fost vândute în doar câteva ore, însă festivalul a fost în cele din urmă anulat pentru al doilea an la rând din cauza pandemiei de COVID-19.

"Participarea trupei Metallica este un mare eveniment, aşteptam să concerteze la noi de ceva vreme. Este un grup unificator pentru stilul nostru de muzică", a subliniat Benjamin Barbaud.

Metallica a fost una dintre cele mai importante trupe de thrash metal din lume, un stil extrem din familia muzicii rock, înainte ca membrii acestui grup californian să îşi tundă părul, să adopte un stil mai lent şi să înceapă să se adreseze unor categorii mai largi de public odată cu lansarea faimosului "Black Album" din 1991, care a inclus piese de mare succes, precum "Nothing Else Matters", "Enter Sandman" şi "The Unforgiven".

Trupa americană, "aşteptată cu nerăbdare atât de fanii metalului dur, cât şi de începătorii curioşi", potrivit organizatorilor, va închide ediţia din acest an a festivalului Hellfest cu un concert programat duminică seară, pe 26 iunie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212