REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Henry Kissinger spune că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

Henry Kissinger spune că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

Replica API 26 mai 2022 | 00:08 1343

Fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, veteran al diplomației SUA, a îndemnat Occidentul să nu mai încerce să provoace o înfrângere zdrobitoare a forțelor Rusiei în Ucraina, avertizând că ar avea consecințe dezastruoase pentru stabilitatea pe termen lung a Europei, transmite The Telegraph. El de asemenea a spus că în urma negocierilor dintre ruși și ucraineni, care ar trebui să înceapă în următoarele două luni, linia de demarcație ar trebui să fie „ideal” o întoarcere la „status-quo-ul de dinainte” de război.

Fostul șef al diplomației americane și arhitect al apropierii dintre SUA și China în timpul Războiului Rece a declarat în fața unei adunări de oameni la Davos că ar fi fatal pentru Occident să fie atras în starea de moment și să uite locul adecvat al Rusiei în balanța de putere europeană.

Kissinger a spus că războiul nu trebuie lăsat să mai continue pentru mult timp și a fost aproape să ceară Vestului să convingă Ucraina să accepte negocierile în termeni care se îndepărtează cu mult de actualele sale obiective de război.

„Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni înainte de a creea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. Ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o întoarcere la status-quo-ul de dinainte. Războiul dincolo de acel punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei înseși”, a spus acesta.

El a afirmat la Forumul Economic Mondial că Rusia a fost o parte esențială a Europei timp de 400 de ani și a fost garantul structurii balanței de putere europene în momente critice. Liderii europeni ar trebui să nu piardă din vedere relația pe termen lung și nici nu ar trebui să riște împingerea Rusiei într-o alianță permanentă cu China.

„Sper ca ucrainenii să echivaleze eroismul pe care l-au arătat cu înțelepciunea”, a spus fostul oficial american, adăugând cu faimosul său simț al realpolitik-ului că rolul adecvat pentru acest stat este să fie mai degrabă un tampon neutru decât o frontieră a Europei.

Viziuni împărțite în Occident

Declarațiile lui vin în contextul semnelor tot mai prezente că coaliția occidentală împotriva lui Vladimir Putin se sfărâmă tot mai mult, având în vedere că criza alimentelor și a energiei se adâncește și că sancțiunile s-ar putea să-și fi atins limita, notează The Telegraph.

„Vedem ce e mai rău din Europa”, a spus vicecancelarul german Robert Habeck într-o izbucnire nervoasă la Davos, acuzând Ungaria și alte state recalcitrante că paralizează încercările UE de a impune un embargo deplin asupra țițeiului rusesc.

Habeck, care este și ministru al economiei, a spus că Germania este mai mult sau mai puțin pregătită să îndure șocul unei tăieri complete a importurilor de petrol din Rusia însă că alții vor să continue ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Mă aștept ca toată lumea să lucreze să găsească o soluție și nu să stea pe spate și să lucreze la construcția parteneriatului lor cu Putin”, a spus acesta.

Yuri Vitrenkio, șeful consorțiului ucrainean de energie Naftogaz, a spus că cei care refuză cer să fie exceptați de la embargo pe motive false. „Ceea ce vor cu adevărat este o călătorie gratuită cu petrol rusesc la preț redus”, a spus oficialul.

11 senatori republicani și 57 de congresmeni din SUA au votat împotriva unui ajutor colosal de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

„Putin se bazează pe pierderea concentrării în Occident iar asta este adevărata noastră provocare. Oamenii sunt la fel de îngrijorați sau chiar mai îngrijorați privind creșterea prețului la gaze și cumpărături”, a spus senatorul Christopher Coons.

„Nu sunt sigur că unitatea va dura. S-ar putea să nu obținem următorul vot”, a spus Eric Cantor, fost lider de grup din Camera Reprezentanților a SUA, figură importantă în politica sancțiunilor împotriva Iranului.

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat forumului, spunând „acesta este anul când învățăm dacă forța brută va domni asupra lumii”. Dacă se va întâmpla asta, el a adăugat că nu va mai avea rost să aibă loc vreun Forum Economic Mondial la Davos.

Însă el a spus și că Rusia ar trebui tăiată complet de lumea civilizată și că tot comerțul ar trebui să se oprească până când forțele rusești sunt alungate din Ucraina. „Sancțiunile ar trebui să fie maxime, astfel încât Rusia și oricare alt potențial agresor care vrea să ducă un război brutal împotriva vecinului său să știe clar care sunt consecințele imediate ale acțiunilor lor”, a spus el.

Însă abilitatea Occidentului de a menține un front unit în încercarea unui astfel de conflict absolut este pusă la îndoială. Cantor a spus că va fi nevoie de sancțiuni secundare împotriva altor state, punând Occidentul într-o confruntare directă cu China, India și aproape 60 de state care refuză să sprijine o rezoluție ONU ce denunță invazia Rusiei.

Ministrul energiei din India, Shri Hardeep Puri, a dat la o parte sugestiile că țara sa ar trebui să se oprească din a cumpăra țiței rusesc. „Europenii cumpără mai multă energie din Rusia într-o după-amiază decât o facem noi într-un trimestru”, a spus el la Davos.

Cantor a spus că SUA sunt în pericol să supraevalueze șansele lor. „Trebuie să avem sprijin multilateral. Suntem deja acuzați de folosirea valutei de rezervă a lumii drept o armă. Chiar și aliații și prietenii încep să se întrebe, dacă o folosești în acest fel și noi am putea fi într-o zi supuși acestor sancțiuni”, a spus el.

Congresul american este împărțit în privința obiectivului suprem al războiului. Senatorul Joe Manchin a spus că SUA ar trebuie să continue până când va exista o „victorie” clară care restaurează tot teritoriul ucrainean și duce la răsturnarea lui Vladimir Putin, însă alți membri ai delegației Congresului american la Davos vor un rezultat negociat, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar numele asasinului satanist Vladimir Putin este codename KGB ADAMOV. Nu stiu cum pot dormi rusii cand stiu ca au un dictator care si-a omorat ambi frati in copilarie, plus alte milioane de oameni p**a in prezent prin deciziile sale sataniste. Si in fiecare minut, in timp ce citesti asta, moare cel putin 1 OM din vina lui Putin, fie el bebelus bombardat in bratele sau in pantecul mamei, fie el soldat ranit sau pensionar pe bicicleta, fie el in Siria, bolanv in urma atacurilor biologice, sau in urma cancerului provocat de radiatile de la cernobil, de care se face responsabila Rusia lui Putin
9
0
Cautati despre Ivan cel Groaznic, fost patriarh SATANIST al Rusiei. Satanist insetat de sange. Cautati despre fostul patriarh al Moscovei, Alexy, fost asasin KGB cu nume de cod Drozdov. Cautati despre actualul patriarh al Moscovei, auto-intitulatul patriarh Kirill, fost asasin KGB cu nume de cod Mikhailov, iar numele lui real fiind Vladimir Mikhailovich Gundyaev, NU KIRIL. Niste satanisti putinisti, fascisti in frunte cu Dughin, au capturat ortodoxia din Rusia si au transformat-o in satanism, in antihrist, ca pe vremea lui Ivan cel Groaznic. Respect rusilor care s-au jerfit la protest pt pace
2
0
Cautati urmatoarele picturi bisericesti. The Last Judgement by Jacopo da Bologna 1350, in care Satana este pictat cu chipul lui Vladimir Putin. Uitati-va la forma fetei si in special a nasului Satanei din pictura Buonamico Buffalmacco 1336-1341. Este exact chipul lui Putin si modul in care sta pe scaun si cu bratele, cocosat. Cine s-a documentat, mama lui Putin era sa moara de foame, chiar el a spus-o. Am o banuiala ca Putin a mancat carne de om, in perioada Foametei Sovietice, pornite de Stalin, cand multi sovietici si-au mancat copiii etc. Giovanni da Modena Inferno 1410. Am o lista enorma
3
0
Putin are fata lata cu pometi largi si botos la fel ca homo erectus. Fruntea tuguiata si nasul TIPIC, repet tipic neanderthalilor. Cat de des vedeti pe cineva cu forma nasului cum are Putin? Va sfatuiesc sa cautati imagini cu evolutia omului si uitati-va bine la HOMO ERECTUS, sa vedeti cat de putin a evoluat adn-ul lui Putin. De aici si problemele psihice. Iar forma buzei superioare sugereaza o boala psihica recenta, care ii afecteaza modul de a vorbi.
0
0
Uitati-va la aspectul fizic al lui Vladimir Satana Putin. Priviti-l din lateral. Homo erectus! E clar ca parintii lui se trag din Homo Erectus, nu din Homo Sapiens, priviti forma fruntii, a arcadei si a nasului. Va dau un indiciu, Pestera Denisova si denisovanii. O mare parte din rusi si in special familia lui Vladimir Satana Putin au trasaturi de homo erectus. O combinatie intre Denisovani si Neanderthali. Botos, pometii largi, fata lata, arcada si frunte tuguiata excesiv, arata lenta evolutie a ADN-ului de denisov-neanderthal. Putin s-a nascut din incest, intr-o familie din Georgia si infiat
0
0
Rusia a incalcat tratatul semnat in Budapesta 1994, prin care se angaja sa respecte INTEGRITATEA Ucrainei in schimbul cedarii nuclearelor. Marea Britanie este una dintre partile care s-au angajat in tratat sa apere integritatea Ucrainei, a**a pentru putinistii astia mici cu gura cascata, care pun botul la propaganda ruseasca imprastiata in mediul online de toxicii, tradatorii de tara si de neam din A U R, partid extremist, antisemit, putinist, rusofil, in frunte cu Sosoaca IVANOVICI Diana si George Simion, care este de e***e rroma. Simion e musulman, Sosoaca si mama ei se inchina la Lucifer.
2
0
Din 140.000.000 de rusi, peste 90.000.000 sunt etnici asiatici, galbejiti cu ochii mici, scunzi de statura, cu traditii asiatice si religii asiatice. Rusia e o hoarda formata din foste state asiatice pe care le-a invadat Rusia si le-a pus la putere un "guvernator" agent KGB care sa-i spele pe cap cu propaganda ruseasca si sa nu se revolte, sa nu ceara autonomie. Daca mai mult de jumatate din populatia Rusiei are aspect fizic asiatic, inseamna ca sunt niste corcituri, inseamna ca rusii sunt asiatici. Cifrele vorbesc. Ucraina e r**a de slavi pur sange.
3
0
Ucrainenii sunt de fapt adevaratii rusi. Uita-te mai atent! Ucrainenii sunt r**a pura, slavi, blonzi cu ochii albastrii. Rusii lui putin sunt corcituri asiatice, sunt galbejiti cu ochii mici. Rusii p**a si accentul il au asiatic, spre deosebire de ucraineni care sunt slavi pur sange. Rusia a aparut in jurul Moscovei, pe continentul Europa si s-a corcit cu asiaticii in timpul invaziilor. Ucrainienii au fost in permanenta in estul cont. Europa. 3 sferturi din Rusia se afla pe cont. Asia. Acolo sunt tot felul de etnici din fost state distruse de rusi, au toti fete de asiatici, sunt foarte scunzi.
2
0
Ba, nebunule! Tu ai ceda Dobrogea, daca ti-ar cere Putin? Ca anexarea Dobrogei ar fi al dintai vis umed al lui Putin, ca sa ne taie complet de la resursele Marii Negre, port etc si sa ne conecteze automat la robinetul de gaz rusesc. Cum sa cedeze teritorii cand N soldati si-au dat viata sa apare Ucraina, civili, gravide si copii au fost bombardati de satanistii din Kremlin fara motiv. Motivatia Rusiei e ca NATO s-ar apropia prea mult de Moscova, daca Ucraina intra in NATO, atunci de ce nu ataca tot estul Ucrainei, ci sudul, unde sunt bogatiile si resursele din Marea Neagra. Satanisti rusi!
3
0
Idiotul de la KIEV se va trezi cand va fi prea tarziu ! Evreul , deja a inceput sa vanda zeci de mii de hectare de pamant arabil din Ucraina... unor firme americane ! TRAIASCA ROMAMIA MARE !!!
1
0
Negociati si lasati ammbitiile, ammericani isi vad interesul s a distrus ovtara pt niste ambitii
0
0
Zelenski si Biden sunt doi idioti . Unu senil si unu caraghios . Puteau sa insiste la masa negocierilor si sa lase prostia si mandria si sa fi ales calea diplomatiei p**a ajungeau la o intelegere . Ori ambitia americanilor de a le demonstra rusilor cat sunt ei de jandarmi ai lumi si increderea ucrainienilor ca daca americani le-au lasat sa inteleaga ca se pot baza pe ei . Uitati unde s-a ajuns . O tara distrusa si o populatie dezradacinata cu efecte pe termen lung .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212