REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Hidroelectrica avertizează cu privire la creşterea tentativelor de fraudă online, care utilizează clipuri video deepfake

Hidroelectrica avertizează cu privire la creşterea tentativelor de fraudă online, care utilizează clipuri video deepfake

A.F. 12 februarie 2024 | 00:00 228

Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariţia în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia deepfake, care includ persoane publice, artişti şi vedete TV ce promovează în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei.

Hidroelectrica avertizeaza cu privire la cresterea tentativelor de frauda online, care utilizeaza clipuri video deepfake

"Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale. Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective", se arată într-un comunicat al companiei.

Hidroelectrica recomandă publicului să fie extrem de precaut şi să ţină cont de următoarele sfaturi: evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica: raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi; colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate; nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre.

Reprezentanţii companiei dau asigurări că iau măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea Hidroelectrica.

"Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt prioritare pentru noi", se mai arată în comunicat, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369