REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
13.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Hingherii au adunat peste 200 de câini, în ultimele 3 luni!

Hingherii au adunat peste 200 de câini, în ultimele 3 luni!

Replica API 12 mai 2022 | 12:33 2200

La nivelul orașului Constanța au fost, de-a lungul timpului, tot mai multe solicitări cu privire la capturarea câinilor de pe stradă, motivul fiind legat de siguranța oamenilor pe stradă, iar pentru rezolvarea acestei situații, animalele abandonate sunt capturate și duse către Adăpostul de Animale Abandonate, de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11 (fosta stradă Vârful cu Dor, nr. 5) din municipiul Constanța.

Activitatea de capturare a câinilor abandonați pe străzile Constanței a început pe data de 22 februarie, iar până în prezent au fost capturați 206 câini, care, odată ajunși la adăpost, au fost îngrijiți conform regulilor adăpostului.

Adopția este gratuită

De asemenea, toate persoanele care își doresc să adopte un câine pot solicita această acțiune în vederea respectărilor tuturor obligațiilor ce sunt prevăzute în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 155/2001, potrivit Legii nr. 258/2013 și a tuturor normelor metodologice de aplicare ale acestora, unde se interzice ferm abandonul câinilor ce au fost adoptați, iar acțiunea are loc abia după ce animalul a fost consultat de medicul veterinar, deparazitat, vaccinat antirabic, identificat prin microcipare și sterilizat.

Totodată, acțiunea aceasta este gratuită, iar oricine poate beneficia de acest drept. Peste 200 de câini fără stăpâni se află la Adăpostul de Animale Abandonate și așteaptă să facă parte din familii care le vor purta grijă necondiționată.

Câinii abandonați pot fi revendicați

Cetățenii care au rămas fără câine în urma dispariției sau în urma abandonului , pot solicita revendicarea acestora în termenul maxim de 7 zile lucrătoare de la data notificării. De asemenea, au obligația să respecte OUG 155/2001, potrivit Legii nr. 258/2013 și a tuturor normelor care interzic, potrivit acestui caz, acțiunea de abandon după revendicare.

Revendicarea are prioritate în fața adopției

De altfel, persoanele care vor să-și recupereze patrupedul de la Adăpostul de Animale Abandonate au prioritate față de persoanele care vor să adopte același câine, motivul fiind legat de constănțenii proprietari care, din diverse motive, au rămas fără animalul de companie și solicită revendicarea acestuia.

Cetățenii, încântați de această acțiune

Locuitorii orașului Constanța par a fi încântați de acțiunea de capturare a animalelor abandonate, ca urmare a pericolului asupra cărora sunt expuși. ”Ne este teamă să ieșim. Fratele meu a fost mușcat acum 3 zile, iar câinii sunt tot acolo...voi lua legătura cu adăpostul și îi voi anunța. Ma bucur măcar că există acțiunea asta” a afirmat un locatar din zona Faleză Nord pentru ziarul Replica.

Alt cetățean și-a exprimat dorința de a anunța adăpostul ori de câte ori sesizează câini vagabonzi și periculoși, simpatizându-i foarte tare, dar în ciuda acestui fapt, îi consideră un adevărat pericol pe stradă. ”Voi anunța mereu adăpostul atunci când voi vedea câini vagabonzi pe stradă… Îmi plac foarte mult, dar pe stradă reprezintă un adevărat pericol” .

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au adunat in zadar, lumea continua sa arunce. A**a fiindca romanul e catatean liber si plin de drepturi caruia statul trebuie sa ii faca tot.
0
0
Avand in vedere ca pe strazi sunt mii, au facut un rahat
0
0
felicitari
0
0
Si pe chitac si ovanesian cand ii aduna?
0
0
dl Rusu, va multumim ca iubiti animalutele si aveti grija sa nu mai fie omorate sau chinuite!
0
0
mangalizona lidl si gara,dormiti?e plin de javre care l***a toata noaptea.vin din tiganie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515