REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Honduras: Sute de migranţi au pornit spre Statele Unite într-o nouă caravană

Honduras: Sute de migranţi au pornit spre Statele Unite într-o nouă caravană

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 351

Sute de migranţi din Honduras au pornit luni într-un lung drum spre nord, într-o nouă caravană către Statele Unite, cu speranţa că acum vor reuşi, chiar dacă un precedent val de migranţi din America Centrală nu a putut intra rapid în SUA, informează Reuters.

Caravanele de migranţi din America Centrală au devenit un punct de disensiune în dezbaterea asupra politicii de imigraţie a Statelor Unite, în timp ce poziţia preşedintelui Donald Trump a rămas fermă, că migranţii nu vor avea voie să treacă graniţa.

Imaginile televiziunii arătau câteva sute de persoane adunate în oraşul San Pedro Sula şi fluturând steaguri ale Hondurasului, în timp ce au început o călătorie care probabil va dura săptămâni sau chiar luni pentru a ajunge la graniţa dintre Mexic şi SUA.

Între 600 şi 800 de migranţi din Honduras s-au alăturat caravanei, potrivit unei estimări furnizate de Miroslava Cerpas, şefa pentru afaceri privind migranţii în centrul de cercetare CIPRODEH pentru drepturile omului care însoţeşte grupul.

În octombrie anul trecut, o altă caravană de migranţi a plecat din Honduras formată din bărbaţi, femei şi copii, majoritatea susţinând că fug de sărăcia înrădăcinată şi violenţă bandelor de acasă.

În timp ce aproximativ 2.500 de persoane din această caravană au rămas în oraşul de frontieră mexican Tijuana, alte peste 7.000 s-au întors în Honduras, potrivit oficialilor de acolo.

"Sunt hotărât să-mi găsesc un loc bun de muncă în Statele Unite", a declarat un membru al caravanei în vârstă de 24 de ani, Darwin Perez.

Alţi migranţi, unii împreună cu soţiile şi copiii lor, au acelaşi vis ca Perez de a-şi găsi de muncă în Statele Unite.

Donald Trump a promis în mod repetat că va opri caravanele central-americane, trimiţând trupe pentru întărirea frontierei şi descriind migranţii ca o forţă invadatoare.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614