REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Hong Kong: Noi ciocniri între poliţie şi manifestanţi după o scurtă acalmie

Hong Kong: Noi ciocniri între poliţie şi manifestanţi după o scurtă acalmie

Replica API 26 august 2019 | 14:43 440

Noi ciocniri au avut loc sâmbătă între poliţia din Hong Kong şi manifestanţii prodemocraţie care au ridicat o baricadă înr-un cartier din est, incidentele marcând sfârşitul unei acalmii relative de zece zile în fosta colonie britanică, relatează AFP.

Această regiune semiautonomă din sudul Chinei cunoaşte din iunie cea mai gravă criză politică a sa de când Marea Britanie a retrocedat-o Chinei în 1997, în ultimele luni având loc aproape zilnic acţiuni de denunţare a restrângerii libertăţilor civile şi împotriva ingerinţei în creştere a Beijingului.

După ce, în urma unor grave derapaje, manifestanţii redeveniseră paşnici de mai bine de o săptămână, tensiunea a crescut sâmbătă din nou în cartierul popular Kwun Tong, în estul părţii continentale a Hong Kong-ului.

După ce au defilat în cartier, mii de manifestanţi îmbrăcaţi în negru, mulţi purtând măşti de gaze şi căşti de şantier, au fost blocaţi de poliţişti antirevoltă, nu departe de comisariatul din Ngau Tau Kok.

Protestatarii au ridicat de-a curmezişul unei străzi o baricadă din bariere de plastic folosite pentru circulaţie şi din tije de bambus.

După câteva ore de stat faţă în faţă, radicalii au început să arunce cu sticle şi pietre în forţele de ordine, care au ripostat imediat, inclusiv cu gaze lacrimogene, care nu mai fuseseră folosite de zece zile.

Potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului, mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gazati i continuu! Pana vor intelege ca hastag n au nicio legitimitate. Nicaieri in lume!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272