REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
32.4° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Horia Constantinescu: Ovanesian își arogă proiectele pe care le-a discutat cu mine ca fiind ale ei! Video

Horia Constantinescu: Ovanesian își arogă proiectele pe care le-a discutat cu mine ca fiind ale ei! Video

Mirela PASCAL 27 mai 2024 | 00:00 2717

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria municipiului Constanța, s-a aflat în studioul Replica, duminică, 26 mai, unde a vorbit despre șansele la câștigarea fotoliului de primar dar și despre alte subiecte de interes. De asemenea, Constantinescu a vorbit și despre contracandidați, inclusiv despre Felicia Ovanesian care pare că l-a supărat destul de rău. „Mă doare inima să văd că unele dintre proiectele pe care le-a discutat cu mine și le arogă ca fiind ale dânsei, voi transmite public parte dintre cele discutate pentru a stabili cine și când a propus...“, spune Constantinescu.

Horia Constantinescu: Ovanesian isi aroga proiectele pe care le-a discutat cu mine ca fiind ale ei! VideoHoria Constantinescu și Mirela Pascal

În debutul interviului, Horia Constantinescu a vorbit despre sondaje și despre faptul că măsurătorile îl scot umăr la umăr alături de Chițac, în ciuda susținerilor celorlalți candidați. „Am preferat să nu dau publicității sondajul, ultimul, pentru că populația a fost intoxicată cu sondaje făcute pe genunchi, al nostru ne arată în primul rând care e valența echipei noastre de campanie în cartierele constănțene, ce-și doresc oamenii m-a interesat cel mai mult. Suntem în continuare în marja de eroare în raport cu primarul în funcție Vergil Chițac, ne detașăm în raport cu ceilalți contracandidați. Fiecare dintre cei care au prezentat sondaje mincinoase și-au atribuit procente pe care nu le au, în mod clar. Stelian Ion este, din păcate pentru el și din fericire pentru Constanța,  pe un binemeritat loc 3, alături de Ovidiu Cupșa. Pentru bătălia finală a rămas primarul în funcție și Horia Constantinescu, aceasta este realitatea în primul rând dată de notorietatea fiecăruia dintre candidați. Nu poți compara, cu toată lipsa de modestie pe care o am, notorietatea pe care o am la nivel național, lucrurile bune pe care le-am făcut, în raport cu cei de pe locurile 3 și 4. Primarul în funcție întotdeauna e creditat cu prima șansă, având pârghiile pe care, pe banii constănțenilor, le-a folosit: organizarea zilelor Constanței, cheltuirea banilor publici... toate lucrurile acestea îl creditează pentru prima șansă. Practic, constănțenii și-au dat seama că nu pot trăi într-un oraș administrat de actualul primar pentru că lucrurile sunt făcute de mântuială”, a spus Horia Constantinescu. Candidatul PSD la Primăria Constanța a mai precizat că a început un serial, „Minciunile lui Vergil Chițac”, prin intermediul căruia arată nerealizările primarului în funcție. „De la realizarea locurilor de parcare, de la fluidizarea traficului, de la modul în care sunt autorizate lucrările de construcție... de ce nu s-a apucat de aceste proiecte? Singurele lucruri bune pe care le-a făcut au fost cele din ultimele luni, care sunt ale lui Decebal Făgădău”, a adăugat Constantinescu.

VIDEO 1:

Constantinescu îi răspunde lui George Simion: Povestea asta a blatului dintre mine și Vergil Chițac e o gogomăriță

Recent, George Simion, liderul AUR, declara, într-un interviu acordat ziarului Replica, despre „același blat ca în 2020 dintre PNL și PSD: vor să lase PNL să conducă și primăria și CJ, că ei își trag dividende din rețeaua mafiotă pe care o au în spate. E clar, o știe toată lumea. Nu au nici o șansă candidații aceștia de la PSD, efectiv fac joc de glezne, că așa este înțelegerea cu domnul de la RAJA care nu mai este la RAJA și care nu mai este gras, este slab“. Horia Constantinescu a comentat declarațiile lui Simion, precizând că „ne-am obișnuit cu maniera AUR de a-și face campanie, este una care nu face nimic altceva decât să arunce cu noroi în ceilalți candidați, pentru că n-au un proiect sustenabil. Atunci, se agață de o poveste și o transformă în ceva negativ. Povestea asta a blatului dintre mine și Vergil Chițac n-are nicio sustenabilitate logică sau reală. Sunt în fiecare zi pe stradă, probabil mult mai mult decât o fac ceilalți la un loc, scot adevărul la suprafață și am dovedit că nu mă impresionează nici relațiile de colegialitate de partid pe care le am cu cei sancționați, cu siguranță nu poate, nu numai primarul Chițac, ci nimeni altcineva să mă oblige să fac altceva decât ceea ce cred.

Legat de rețeaua mafiotă: „e o gogomăriță. Poveștile astea aruncate în spațiul public... cine a condamnat vreodată această ipotetică rețea mafiotă, altcineva decât cei de la AUR și de la USR? Sunt praf în ochii cetățenilor din dorința de a-i orbi și a pune greșit ștampila pe un partid care a venit de nicăieri și probabil va ajunge niciunde”, a subliniat Constantinescu.

VIDEO 2:

Horia Constantinescu: Suntem echipa politică de aur a acestui oraș și cu siguranță vom câștiga și noi acest meci

Cât de mult e Constantinescu susținut de PSD? Horia Constantinescu spune că are o echipă de aur și va câștiga acest meci. „Structura de conducere a PSD a dovedit susținere, nu sută la sută, ci mie-n sută în raport cu candidatura mea. Prezenta lui Marcel Ciolacă și a structurii centrale de conducere a dovedit și a susținut întreaga idee a unei candidaturi adevărate, nu așa cum se prezintă în folosul altora. Cu cei din Constanța, am găsit o echipă funcțională, a trebuit să ne calibrăm mesajele și cred că pe această turnantă finală venim cu forță pentru a câștiga alegerile. S-au schimbat lucrurile mult în bine, foarte mulți dintre colegi indiferent de poziția pe care o ocupă, în structura organizatorică a partidului, suntem la unison o echipă funcțională, suntem echipa de aur, suntem echipa politică de aur a acestui oraș și cu siguranță vom câștiga și noi acest meci “, a precizat Constantinescu.

VIDEO 3:

Cu cât vom transparentiza mai tare oricare dintre relațiile cu cetățenii, cu atât, cu siguranță, vom elimina corupția din Primăria Constanța

Ce va face Horia Constantinescu, dacă va ajunge primarul Constanței? Care îi unt prioritățile? „Drumurile prin cartierele constănțene, primăriile de cartier... Avem nevoie să putem implementa proiecte deja funcționale în alte zone ale țării. Trebuie să învățăm de la cei mai buni și trebuie să avem sprijin guvernamental“. Legat de corupția din Primăria Constanța: „nu e normal să vin cu o echipă de acasă. Cei din primărie trebuie să-și facă treaba cum trebuie. Cu cât vom transparentiza mai tare oricare dintre relațiile cu cetățenii, cu atât, cu siguranță, vom elimina corupția. Mutând funcționarii ce azi își desfășoară activitatea în primărie către primăriile de cartier va fi imposibilă, cred eu, prioritizarea unor relații personale în raport cu ceilalți cetățeni. De la Urbanism până la Serviciul Cimitire, lucrurile trebuie și pot fi scoase la lumină. Nu e normal să stai după un document câteva luni de zile. Atunci o să dispară și ideea de a da ceva pentru a se emite documentul mai repede! La Urbanism sunt probleme cu funcționarii.

VIDEO 4:

Constantinescu, despre Ovanesian: Mă doare inima să văd că unele dintre proiectele pe care le-a discutat cu mine și le arogă ca fiind ale dânsei

Ce crede Constantinescu despre contracandidații săi? „Cupșa cred că nu poate promite prea multe lucruri, nu poate promite lucruri pe care nu știe să le facă, pentru că așteptările navigatorilor au fost mult mai mari de la instituția pe care a condus-o. Stelian Ion a avut șansa să fie ministrul Justiției, șansă pe care nu a fructificat-o, iar ca avocat, în viața privată, nu are rezultate remarcabile. Chițac e o persoană ce a fost înregimentată într-o structură universitar-militar neavând nici acolo rezultate notabile. Orașul Constanta trebuie să se dezvolte ori nimic din cariera primarului nu a arătat disponibilitate și capacitatea acestuia de a dezvolta“, spune candidatul PSD.

Horia Constantinescu: Ovanesian isi aroga proiectele pe care le-a discutat cu mine ca fiind ale ei! Video

Felicia Ovanesian

Și Felicia Ovanesian a intrat în colimator. „Felicia Ovanesian... am avut ocazia să lucrez cu ea în primărie, mă doare inima să văd că unele dintre proiectele pe care le-a discutat cu mine și le arogă ca fiind ale dânsei, voi transmite public parte dintre cele discutate pentru a stabili cine și când a propus... nu neapărat le-a furat, a stabilit că modul în care le-a continuat după ce am plecat eu, cumva trebuie să-i fie recunoscute meritele. Nu sunt convins că le și poate susține“, a conchis Constantinescu.

Constantinescu: Nu mă tem de niciuna dintre structurile de tip mafiot din Constanța

Dacă va pierde PSD alegerile? „Nu am un glob de cristal să ghicesc ce va urma. Nu sunt o persoană ce se demoralizează ușor. Sunt convins, în primul rând, că vom câștiga. Există o mobilizare generală. Nu am nici timpul nici dispoziția necesară de a mă coborî la nivelul răfuielilor politice. Horia Constantinescu a dovedit că ce promite face. Nu mă tem de niciuna dintre structurile, să le spun așa.. .de tip mafiot din Constanța, nu au reușit să mă pună nimeni la punct niciodată, ci eu pe ei... Știm foarte bine că au fost mulți operatori economici transpartidici, cu geci de toate culorile, o față roșie, o față galbenă, buzunare albastre.

VIDEO 5:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616