REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Horia Ţuţuianu nu ştie că Primăria Ciobanu NU mai are bani nici de suc

Horia Ţuţuianu nu ştie că Primăria Ciobanu NU mai are bani nici de suc

Replica API 16 mai 2020 | 00:00 4537

Starea de alertă sărăcește administraţiile locale

Starea de alertă sărăcește administraţiile locale

Primarii din județul Constanța au parte de noi bătăi de cap, în urma măsurilor care trebuie implementate, începând cu 15 mai, în instituțiile publice. Este vorba despre dotarea cu termoscanere, dezinfectarea suprafețelor și organizarea accesului pentru a fi limitat riscul de răspândire a noului coronavirus.

Primarii spun că noile măsuri necesită costuri pe care nu și le permit, așteptând în acest sens finanțare din partea Consiliului Județean Constanța.

"La casierie nu sunt bani nici pentru o sticlă de suc"

Începând cu data de 15 mai, instituțiile publice trebuie să organizeze accesul astfel încât să fie asigurată o prafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate. Accesul persoanelor a căror temperatură corporală depășește 37,30 grade Celsius nu va fi permis în incintă. Totodată, suprafețele expuse trebuie dezinfectate, iar aglomerarea de persoane trebuie evitată.

"Noi, primăriile, suntem pe burtă. La casierie nu sunt bani nici pentru o sticlă de suc, situația este dramatică. L-am sunat pe președintele Consiliului Județean Constanța pentru a vedea ce putem face în continuare, dacă ne vor aloca bani. În alt mod, nu vom avea cum să punem în practică aceste măsuri pentru că nu sunt bani. Tot județul are problema asta, nu este doar la mine.", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Gurgu, primarul comunei Ciobanu.

"Vom renunța la proiectele pe care le avem în derulare"

Neputința administrațiilor locale se poate vedea și în sudul litoralului, acolo unde primarul din Costinești anunță că ar putea stopa proiectele pe care le are în derulare, pentru a putea implementa măsurile pentru protecția angajaților și a cetățenilor.

"Unde-i lege, nu-i tocmeală. Putem să cumpărăm termoscanere pentru a lua temperatura angajaților și cetățenilor care intră în administrațiile publice, însă problema este de unde vom lua bani pentru a duce la bun sfârșit programele edilitare. Aceste măsuri trebuie impuse, fără discuție, dar vom renunța la proiecte pe care le avem în derulare. Urmează să aflăm la începutul săptămânii viitoare cum vom implementa măsurile, din ce bani, până atunci mergem orbește.", Traian Cristea, primarul comunei Costinești.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de acest subiect.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bani pentru salarii sunt altceva acolo nu se baga nimeni pentru ca este "deturnare de fonduri",pot sa moara de foame sau de sete toti locuitori comunelor sau ai oraselor de salarile primarilor ale consilierilor si ale angajatilor din primarii nu se atinge nici D.N.Aul,defapt indiferent de cat fura primari,alegatori sunt vinovati nu asa v-au spus PSDisti :"voi i-ati votat acum dece mai plangeti?,aveti sansa sa scapati de primar la viitoarele alegeri.
13
1
N-aveti bani de suc?Beti apa din fantana! Nu va pasa de cetateni,voi sa va umpleti burtile si buzunarele !
14
0
a omorit pe mata si nu a platit
6
10
dar salariile de 9000 roni ptr un primar analfabet spagar care o freaca omora pe zi la primarie ca sa ia spaga,o femeie de servici platita cu 4000 roni,trintori la greu,ptr astia au bahi?de unde???d sa va dea pesedeul din banii lui!!
21
1
DE SALARIILE ASTRONOMICE DIN PRIMARII NU SPUN ! AUZI,NU AU BANI DE SUC ! HA,HA,HA !
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212