REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Horia Țuțuianu: Portul Constanța nu mai este blocat de nave comerciale

Horia Țuțuianu: Portul Constanța nu mai este blocat de nave comerciale

Replica API 21 mai 2022 | 00:23 1979

Horia Țuțuianu, deputat PSD, a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, în cadrul căreia s-au discutat mai multe subiecte legate de Portul Constanța. Astfel, unul dintre subiecte a fost implementarea Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia dar s-a discutat și despre aglomerarea radei portului din cauza navelor venite din Ucraina. Țuțuianu a declarat, pentru Replica, că în acest moment, Portul Constanța nu mai este blocat de nave comerciale.

Țuțuianu a declarat, pentru Replica, concluziile întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Grindeanu. ”Am vorbit foarte mult despre port, despre deblocarea lui și despre căile ferate din port și de infrastructura din port, cu blocajul care a fost cu navele. Când am fost la Consiliul Județean eu făcusem un drum care elimina acel arc care se formează în sudul litoralului, șoferii făcând cam 2 ore pentru un drum de jumătate de oră. S-a demarat licitația pentru acel drum, care ieșea direct la Mangalia, prin Negru Vodă. În afară de turiști care se blochează pe acel drum, toți cei care merg în sudul litoralului sunt și ei blocați, și aici mă refer la localnici. Am înțeles că până la sfârșitul anului, se va da drumul la licitații. Portul s-a deblocat deocamdată, și partea cu sistemele de cale ferată, care au fost puse la punct, și șoselele între poarta 7 și poarta 9 care se reabilitează acum. În plus, s-au dat 200 de milioane pentru pentru calea ferată din port. În legătură cu blocajele din port, aici e și treaba operatorilor portuari pentru că acum practic s-a dublat traficul, tot ce era pentru Ucraina, acum vin la noi. Trebuie spații de depozitare mai multe, pentru că acum nu mai fac față.” a declarat Horia Țuțuianu, pentru Replica.

Vă reamintim că, odată cu declanșarea conflictului ruso-ucrainean, Portul Constanța s-a confruntat cu o aglomerare de nave comerciale. Astfel, odată cu blocarea portului Odesa, în Portul Constanța a existat o aglomerare, în special în rada portului, de nave care așteaptă la operare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce-a mai buna masina e Opel
1
0
Pacala cu Tandala. Decideti voi care cum si in ce fel. Cand te uiti cine conduce portul Cta mai ca iti vine sa iti iei bilet doar dus spre caraibe.acolo barem stii exact la ce sa te atestepti. Sunt tare curios unde s au vazuy? La amfiteatru pe tomis
0
0
Cand mergem in delegatie ?
1
0
pai de fratele lui nu are grija, si el din bucatar a ajuns specialist in toate, port , era si cu moga.atarnator, un imbe cil
0
0
cand va uitati la fata lui ce va exprima? Pare baiat de treaba, nu?
0
0
Acum este blocat de autocamioanele ucrainiene si de incompetenta celor care conduc la misto portul ! Sunt doar pe ciordeala !Tutuianu a ajuns dintr.un receptioner sa isi dea cu parerea despre port !
0
0
sunt toate in rada la sulina
0
0
Cu oierul in CA la APC sclavul lui Stroe sigur veti gasi solutii de dezvoltare. Totul e vrajeala. Lasati cei cu experienta sa faca ceva nu laturile politice ale lui Stroe. Oricum o sa piarda alegerile iar
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614