REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Hoţ, reţinut de bătrâna peste care intrase în casă!

Hoţ, reţinut de bătrâna peste care intrase în casă!

Replica API 1 februarie 2016 | 23:41 190

La furat de portofele

La furat de portofele

A surprins hoţul în casă şi l-a dat pe mâna poliţiei! Este păţania unei femei din Constanţa care, joi, 28.01.2016, a reclamat că a reţinut un bărbat care a sustras dintr-o locuinţă un portofel. Deplasaţi imediat la faţa locului poliţiştii l-au identificat pe Vlăduceanu Gheorghe, iar cu ocazia verificărilor s-a stabilit faptul că acesta a pătruns pe poarta de acces şi uşa imobilului lăsate neasigurate în locuinţa lui B. Dumitra, în vârstă de 85 ani, pe strada Verde, iar dintr-o cameră a sustras un portofel în care se afla suma de 40 lei, care a fost abandonat de autor în momentul în care a fost surprins în sufrageria locuinţei. Autorul a fost introdus pe bază de ordonanţă de reţinere în C.R.A.P Constanţa, iar instanţa a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate. Cu această ocazie, poliţiştii recomandă, pentru prevenirea furturilor din locuinţe: chiar dacă sunteţi în locuinţă, încuiaţi uşa de acces şi nu lăsaţi geamurile deschise dacă locuiţi la parter.

Este important să montați gratii la geamuri dacă locuiți la parter sau la case. În cazul în care locuiți la casă montați o ușă de acces special concepută cu sistem security by design, uși foarte solide cu sisteme multiple de încuietori. Este de preferat să aveți montate alarme sonore în locuințe și să le activați la părăsirea domiciliului în mod permanent sau locuința să fie monitorizată de firme specializate. Țineți sumele mari de bani și bunurile de valoare la bancă sau în spații special concepute. - Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat. Nu furnizaţi informaţii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii. Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că fac parte din diferite instituţii sau societăţi; solicitaţi-le legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele, prenumele şi seria actului de identitate. Dacă aveţi cel mai mic dubiu, contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse, iar dacă sunteţi îngrijorat, sunaţi la poliţie. Nu le permiteți necunoscuților accesul în locuință sub nici un motiv și anunțați imediat Poliția de persoanele suspecte cu care ați intrat în contact sau pe care le vedeți în cartier. Evitaţi agenţii comerciali care sună neanunţaţi şi încearcă să vă convingă să cheltuiţi bani pe anumite scheme de investiţii sau să cumpărați produse ieftine. Sfătuiţi copiii să nu intre în contact cu necunoscuții şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră. Dacă părăsiţi locuinţa în timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Nu spuneţi când sunteţi plecaţi în vacanţă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272