REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hoț URMĂRIT de polițiști într-un centru comercial! A ACROȘAT cu mașina un om al legii!

Hoț URMĂRIT de polițiști într-un centru comercial! A ACROȘAT cu mașina un om al legii!

Replica API 2 noiembrie 2019 | 14:53 264

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Însă, cum mai avea o condamnare, dar cu suspendare, din 2016, fiind vorba de 6 luni, magistrații au revocat amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare pe care au contopit-o cu pedeapsa stabilită prin prezenta și i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 1 an și 4 luni închisoare la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, urmând să execute în final pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța.

Pentru a pronunța această hotărâre prima instanță a reținut că o persoană a declarat că, la data de 15.06.2018, a constatat că, de pe un raft al unui magazin din centrul comercial Cora, unde sunt expuse telefoanele mobile, lipsește un telefon mobil marca Huawei Honor 7 Dual Sim, iar cablul de siguranță și alarmă cu care acesta este asigurat, era tăiat. După vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere, persoana vătămată a constatat că la data de 12.06.2018, în jurul orelor 12,50, în incinta magazinului a intrat o persoană de sex bărbătesc cu vârsta de aproximativ 30-35 de ani, care a mers la rafturile unde sunt expuse telefoanele, s-a aplecat asupra telefoanelor și apoi s-a îndepărtat de rafturi iar în jurul orelor 13.00 acesta a revenit la locul unde s-a aplecat prima dată, a luat un telefon mobil, pe care l-a băgat în buzunar și a ieșit din magazin. În urma investigațiilor efectuate, organele de cercetare penală au stabilit că autorul faptei este inculpatul C.B.I.. Apoi, potrivit rolii.ro, la data de 19.06.2018, în jurul orei 15.30, lucrătorii de poliție care se aflau în incinta complexului comercial, pentru efectuarea de investigații și verificări, au fost sesizați de lucrătorii dispeceratului de pază cu privire la faptul că aceeași persoană, și anume C.B.I. a revenit în incinta complexului comercial, manifestând un comportament suspect. Cu această ocazie, organele de cercetare penală au constatat faptul că inculpatul purta aceeași vestimentație, motiv pentru care au procedat la interceptarea acestuia în scopul reținerii lui, însă cel urmărit a observat prezența organelor de poliție și a părăsit complexul comercial, a urcat la volanul unui autoturism și a fugit, refuzând a se supune somațiilor lucrătorilor de poliție, chiar și în momentul în care i-a fost deschisă portiera de către agenții de poliție. Inculpatul nu s-a conformat somațiilor care i-au fost adresate, iar atunci când a accelerat mașina cu scopul de a fugi de la fața locului, a acroșat cu stâlpul din zona mediană a caroseriei pe unul din agenții de poliție, pe care l-a rănit și care a trebuit să fie transportat la spital pentru efectuarea investigațiilor medicale de specialitate. Telefonul sustras a fost vândut de inculpat unei persoane cu suma de 200 lei. În ceea ce-l privește pe inculpat, la urmărirea penală a recunoscut comiterea faptei, iar în fața instanței s-a prevalat de procedura recunoașterii învinuirii. Astfel, instanța a constatat, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că fapta există, constituie infracțiune și a fost săvârșită de inculpat. Pedeapsa de 1 an și 6 luni se va executa în regim de detenție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un mare bou!
1
0
Cand vezi jegul de militian nu-l acrosa! Calca-l pe cap sa nu se mai scoale!
1
1
Deci hotul mergea cu masina prin centrul comercial ? Asa se intelege din titlu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367