REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Hotărâre a Consiliului Local Medgidia, declarată nelegală de prefect!

Hotărâre a Consiliului Local Medgidia, declarată nelegală de prefect!

Replica API 20 februarie 2019 | 02:29 598

Prefectul județului Constanța a anulat o hotărâre a Consiliului Local Medgidia. Este vorba despre hotărârea care vizează funcționarea Clubului Sportiv Medgidia. ”Am primit răspunsul Prefecturii Constanța care declară nelegală hotărârea adoptată în mod abuziv de consilierii locali Butnaru Marian, Vlădescu Luminița, Ion Narcis Ion, Rotaru Aurel, Trifan Alin, Pricop Constantin, Gheorghiu Georgiana, Feuzi Ismail, Păun Nicolae, Chiriță Liviu și Menan Samir, cu privire la funcționarea Clubului Sportiv Medgidia. Judecați dumneavoastră cine minte și manipulează și cine dorește cu adevărat dezvoltarea acestui oraș.

Ca urmare a notificării Prefecturii Constanța, în ședința de Consiliu Local desfășurată joi voi propune revocarea hotărârii abuzive a consilierilor locali și aprobarea proiectului inițial așa cum prevede legea. Sper ca de această dată rațiunea să primeze și interesele comunității să fie mai presus decât interesele politice!”, a scris Vrabie, pe facebook.

Potrivit adresei Prefecturii, hotărârea Consiliului Local privind completarea și modificarea HCL nr. 60/23.03.2017 cu privire la Regulamentul de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Medgidia ”este emisă cu încălcarea prevederilor art. 59, alin. 2 și art.30, alin. 1 din Legea nr. 24/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare referitoare la normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative(...) Astfel, din analiza textului actului normativ, adoptat de Consiliul Local Medgidia, Instituția Prefectului menționează că “nu este posibilă revocarea de către autoritatea emitentă a art. 3 din HCL nr. 60/23.03.2017 privind înființarea Clubului Sportiv Medgidia în sensul desființării întregului Regulament de organizare și funcționare a a Clubului Sportiv Municipal Medgidia conform dispozițiilor art. 1 , alin. 6 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare privind contenciosul administrativ!.

!De asemenea, în argumentarea răspunsului se menționează faptul că “din cuprinsul art. 36, alin. 3, lit. b, din Legea nr. 215/2001 republicată cu modificările și completările ulterioare privind administrația publică locală, rezultă faptul că o atribuție a Consiliului Local este și aceea de a aproba, în condițiile legii, la propunerea primarului înființarea, organizare și statul de funcțiiale aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor și serviciilor publice de interes local de unde se deduce faptul că Regulamentul de Organizare și Funcționare a Clubului Sportiv Munciipal Medgidia (instituție de interes local și aflată în subordinea Consiliului Local), adoptat prin HCL nr. 60/23.03.2017privind înființarea Clubului Sportiv “Medgidia” precum și modificările și completările ulterioareale acestuia, se aprobă de Consiliul Local, la propunerea primarului (…) Având în vedere motivele de nelegalitate menționate mai sus considerăm că HCL nr. 6/31.01.2019 adoptată de către Consiliul Local Medgidia privind completarea și modificarea HCL nr. 60/23.03.2017 cu privire la Regulamentul de organizare și funcționare a Clubului Sportiv Medgidia nu îndeplinește condițiile de legalitate și se impune revocarea de urgență în următoarea ședință a Consiliului Local a actului administrativ mai sus menționat” – se menționează în răspunsul transmis de Instituția Prefectului – Județul Constanța”, se mai arată în adresa Prefecturii.

M.P.

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/institutia-prefectului-precizari-referitoare-la-scandalul-momentului-in-medgidia-382564/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect se scrie : urmare A verificarii ! Analfabetilor ! Nu mai stie sa vorbeste romaneste ??? Muie dragnea, muie pesede !!!
2
0
Este doar o manevra ca sa dubleze taxele. In felul asta nu sunt de vina nici consilierii nici primarul. Cine tine cu primarul da vina pe consilieri ca macar primarul a vrut sa nu le creasca, iar cine tine cu partidele da vina pe primar ca nu a aceptat scaderea impozitelor. In realitate si primarul si consilierii se bucura de aceasta dublare ca ei toti de acolo halesc si ei si rudele lor. Si acum mai mare rusinea la un oras cum este Medgidia domnul GNK are doar FTYPE modelul vechi ... asa ca hai cu dublarea sa schimbe si baiatul asta masina. Suntem prosti fratilor si ne pacalesc niste smenari
4
2
M-----IE PSD si lui domnul Butnaru si doamnei Luluta mascota psd.
2
3
Vrabie se crede la pestera si sustine o echipa de fotbal in ultima serie judeteana
4
6
Hai Vladeasca hai Bunaru, Radule ce faci nu mai vrei director?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272