REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

HOTELIERII de pe LITORAL se confruntă cu DEFICIT de forță de muncă

HOTELIERII de pe LITORAL se confruntă cu DEFICIT de forță de muncă

Replica API 8 iulie 2021 | 12:49 1406

Sezonul estival a început anul acesta, oficial, de la 1 iulie, dar, iată că, nici până la acest moment nu există suficiente persoane care să ocupe locurile de muncă disponibile. Așa se face că, site-urile și rețelele de socializare sunt pline ochi de anunțuri de angajare pentru sezonul estival.

Numărul persoanelor șomere crește de la an la an, iar hotelierii par să caute în disperare persoane dornice să muncească. Chiar dacă sezonul estival a început, site-urile de socializare, dar și cele specializate în anunțurile de job-uri, sunt burdușite de locuri de muncă disponibile pe tot litoralul românesc. La mare căutare, sunt barmanii, ospătarii, recepționeri şi cameristele, dar și spălători de vase, șefi recepție, bucătari. Patronii de hoteluri sau cei ai locațiilor de alimentație publică încearcă să-i atragă pe cei care vor să vină pe litoral cu salarii atractive dar și cu mese oferite, conform anunțurilor de angajare.

Litoralul românesc se confruntă cu o lipsă acută de personal

În ultimii ani, litoralul s-a confruntat cu o lipsă acută de personal, iar angajatorii au fost nevoiți să lucreze cu foarte puțini oameni. ,,Este greu pentru că nimeni nu vrea să mai lucreze pe litoral. Tuturor le este frică să nu se închidă și să rămână fără un venit. Pe de o parte îi înțelegem, dar pe de cealaltă parte, avem nevoie de forță de lucru, altfel, nu știu cum se va desfășura acest sezon estival.”, a declarat un angajator de pe litoral pentru Replica de Constanța.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V ati batut joc de angajati ani de zile, vi se intampla exact ce meritati.
0
0
Stati linistiti ca in luna august inchid astia tot.Valul 4 de corona va trimite la faliment.Pentru ce va trebuieste personal,pentru o luna?
3
0
Oare de ce? Te storc de vlaga ptr o suma modica.
1
0
Calculati cat este salariul net, in mana si incepeti sa plangeti
1
0
Foarte bn salari de rahat platiti oamenii
0
0
pai dk platiti angajatii cu 2 lei pe cartea de munca si culmea le mai luati cota parte si din shpagi, vezi Lascu de la restaurantul La Scoica, plus sistemul Horeca este cel mai evazionist sistem
4
1
Si preturile alea mari pe care le puneti la hoteluri si restaurante? De alea nu vorbim?
3
0
Pandemia organizata a fost un motiv bun pentru pnl sa faca o executie chirurgicala in economie. Sa vedem cu ce inlocuieste turismul.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212