REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

HOTELIERII din Constanța își VACCINEAZĂ toți ANGAJAȚII

HOTELIERII din Constanța își VACCINEAZĂ toți ANGAJAȚII

Replica API 15 aprilie 2021 | 14:10 1876

În contextul actual generat de pandemia de Covid-19, dar și pentru o mai bună desfășurare sezonul estival și nu doar, hotelierii din România au demarat o campanie de înscriere colectivă a angajaților pentru vaccinare. Și la Constanța, patronii unităților de cazare au primit încântați această campanie și sunt de părere că vaccinarea angajaților va oferi o siguranță și o desfășurare mult mai bună în ceea ce privește sezonul estival. Un aspect foarte important este faptul că imunizarea este voluntară, nicidecum obligatorie, iar angajații au avut posibilitatea de a alege serul cu care doresc să se vaccineze.

Hotelierii din România, inclusiv Constanța, au început în urmă cu aproximativ două săptămâni o amplă campanie de înscriere colectivă a angajaților lor pe platforma națională de programare pentru vaccinare împotriva Covid-19. Această campanie a venit ca o măsură sanitară prin care se dorește, pe de o parte, protejarea personalului de o eventuală infectare cu virusul Sars-Cov-2 și, pe de cealaltă parte, să ofere mai multă siguranță turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.

Campania de vaccinare a angajaților din domeniul ospitalității s-a bazat pe mai multe considerente

Anca Nedea, directorul Organizației Patronale Mamaia - Constanța, a declarat pentru Replica de Constanța că această campanie a luat naștere pe baza a trei considerente principale. În primul rând, este vorba despre siguranța angajaților din domeniul ospitalității, aceștia fiind expuși cel mai mult. un alt aspect ține și despre siguranța turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc, dar și pentru securitatea afacerii și a banilor turiștilor.

,,În primul rând, se urmărește siguranța angajaților noștri pentru că atâta timp cât vin la un loc de muncă, mai ales într-o industrie a ospitalității care înseamnă o expunere și la turiști, și între noi, clar siguranța angajaților noștri, apoi siguranța turiștilor. Este important să comunicăm că mare parte din personal, cu acordul lor, au fost vaccinați și au făcut chiar și rapelul. Asta nu înseamnă că nu vom respecta măsurile, dar este o altă relaxare și altă abordare să știi că mergi într-o unitate în care angajații sunt imunizați. Și al treilea considerent pentru care s-a propus această campania este și securitatea afacerii, dar și a banilor turiștilor.”

Imunizarea este voluntară, nu obligatorie

Un alt aspect important este faptul că imunizarea angajaților este voluntară, aceștia nefiind obligați, iar fiecare persoană și-a exprimat dorința în legătură cu serul. ,,Marea majoritate optează pentru un vaccin sau altul, fiecare și-a exprimat preferința și în funcție de ce au ales, așa au fost și programați, dar și vaccinați.”, a mai declarat aceasta.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine!!
4
4
Patronul unui lant de restaurante impune angajatilor care nu vor sa se vaccineze sa faca test covid la fiecare trei zile ca sa ii primeasca la munca.
12
1
Cum naiba nu e vaccinarea obligatorie, daca inscrierea la vaccinare s-a facut colectiv? Horecistii au pus botul din nou la vrajeala, si ii mana pe angajati ca vitele la abator. Cu argumente de doi bani - cica sunt expusi la turisti - de parca turistii ar fi radiatii. Pai si anul trecut au fost expusi la turisti si nu s-a imbolnavit nici sulea. Iar astia sunt expusi 2-3 luni pe an, in timp ce vanzatoarele de la alimentara sunt expuse non-stop si nu am vazut sau auzit de niciuna care sa se fi imbolnavit
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407