REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.2° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
31.2° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului

Mariana MURAT 19 septembrie 2023 | 00:00 1074

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului, în sezonul estival recent încheiat, verificări ce au cauzat "blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii", a informat, luni, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia. Sesizările agenţilor economici au fost preluate de prefectul judeţului pentru a fi transmise guvernanţilor. 

Hotelierii din sudul litoralului reclama numarul mare al controalelor din partea institutiilor statului

"Agenţii economici din staţiunile turistice din sudul litoralului, reuniţi în şedinţa anuală a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituţiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii. Aceştia au explicat (...) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanţei a preluat toate sesizările agenţilor economici şi a dat asigurări că va transmite nemulţumirile acestora, reprezentanţilor din Guvernul României", se arată într-un comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

La şedinţa OMD Mangalia, reprezentanţii administraţiei locale au prezentat stadiul lucrărilor de modernizare din fiecare staţiune, precum şi proiectele care urmează să fie finanţate din fonduri europene sau guvernamentale.Cu aceeaşi ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla.

"Alte teme de discuţie au vizat extinderea plajelor, precum şi fluidizarea transportului către sudul litoralului (...) În acest sens, deputatul Marian Cruşoveanu a menţionat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului şi Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum judeţean care ajunge pe litoral, prin zona Albeşti, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huţucă a explicat (...) că Guvernul a ţinut cont de doleanţele Federaţiilor şi Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menţine şi anul viitor", se mai relatează în comunicatul menţionat , conform  agerpres.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hotelierii litoralului sunt cei mai mari evazionisti. Controale la sange non-stop. Nu trimiteti in control spagari gen Busu si Anagnoste.
1
1
HoReCa ce parere are despre ,,fauna" care vine vara pe litoral? O angajata isi omoara colega de camera si de serviciu,unul sub influenta drogurilor omoara doi;tineri cu masina,alti needucati sar la bataie cu jandarmii si salvamarii,s.a.m.d. Plin de drogati peste tot,iti este frica si pe sosea dar si pe trotuar,de ce trebuie sa suportam o gramada de necivilizatii? Unii din operatorii astia din HoReCa,nu au nici o treaba cu orasul si statiunile astea,vin doar sa-si umple buzunarele,ei stau prin Bucuresti,Brasov,Iasi etc. si nu-i deranjeaza nimeni,firmele sunt integistrate tot acolo,noi ne alegem cu praful,mizeria si disconfortul!
2
0
Daca sunteti corecti ,de ce va deranjeaza controalele?
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510