REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Hotelierii din sudul litoralului reclamă prea multe controale, pe timpul verii

Hotelierii din sudul litoralului reclamă prea multe controale, pe timpul verii

Mirela PASCAL 15 septembrie 2023 | 22:19 1224

Agenții economici din stațiunile turistice din sudul litoralului, reuniți în ședința anuală a Organizației de Management al Destinației Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituțiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare și dificultăți în relația cu turiștii. Aceștia au explicat în fața prefectului Silviu Coșa, prezent la întâlnirea organizată, joi, 14 septembrie, în stațiunea Neptun, că în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate.

Hotelierii din sudul litoralului reclama prea multe controale, pe timpul verii

Prefectul Constanței a preluat toate sesizările agenților economici și a dat asigurări că va transmite nemulțumirile acestora, reprezentanților din Guvernul României. La ședința OMD au mai participat primarul Mangaliei, Radu Cristian, deputatul Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților și deputatul Marian Crușoveanu, membru în Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților, precum și Manuel Zaharia, reprezentant al Aeroportului Tuzla. În cadrul discuțiilor, reprezentanții administrației locale au prezentat stadiul lucrărilor din fiecare stațiune, precum și proiectele de modernizare, care urmează să fie finanțate din fonduri europene sau guvernamentale. Cu aceeași ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival și atragerea unui număr cât mai mare de turiști, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla. Alte teme de discuție au vizat extinderea plajelor, precum și fluidizarea transportului către sudul litoralului, pe durata sezonului estival.

Hotelierii din sudul litoralului reclama prea multe controale, pe timpul verii

În acest sens, deputatul Marian Crușoveanu a menționat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului și Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum județean care ajunge pe litoral, prin zona Albești, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huțucă a explicat celor prezenți subiectul voucherelor de vacanță, afirmând că Guvernul a ținut cont de doleanțele Federatiilor si Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menține și anul viitor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Realitatea este alta. Comercianții au avut controale în fiecare zi, nu hotelierii. Iar faptul ca sunt cooptați doar hotelieri în OMD, este o nedreptate. Legea prevede și celelalte bresle, toate care plătesc Taxa de Promovare Turistică. Un hotel cu 100 de camere plătește 2.500 de lei, iar un chioșc plătește 7.000 de lei. Cei care plătesc cel mai puțin sunt luați în seamă, iar cei care plătesc cel mai mult Taxa de Promovare Turistică sunt hăituiți și abuzați de primărie. Pe motivul că hotelierii așa au cerut primarului. Și apoi, tot hotelierii se plang de controale??
1
0
Numai un bou poate crede ca in aceasta tara respectarea legii te scapa de amenda si spaga, in realitate e imposibil sa fii legal suta la suta, lucru bine stiut si mai ales exploatat de organilii de control si represiune care nu au nici cea mai mica retinere sa bubuie la maxim firmele fara spate politic sau la secu' ptr ca ''oricum bagati paguba la clienti", asa zic toti. Cine nu a avut de a face cu ei mai bine sa taca, sunt niste nenorociti, hoti cu legitimatie. Pe de alta parte nici hotelierii nu-s usa de biserica, ghioarle manglitoare tepare, cine se seamna se aduna, se merita unii pe altii. Dar da, vara asta au fost disperati cu controalele, e foame mare de tot , pensiile alea nu se platesc singure,
1
1
Va plangeti de controale voi evazionistii litoralului romanesc ? Din ce bani v-ati construit vile blocuri si alte hoteluri ? Ati platit impozite ca noi oamenii de rand ?
2
1
de controale se pling cei care nu vor sa respecte legea. poate ii la control fiscul: ce au incasat, ce au declarat, citi au lucrat la n***u....
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468