REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

HOTELIERII reclamă o lipsă ACUTĂ de PERSONAL pentru sezonul ESTIVAL

HOTELIERII reclamă o lipsă ACUTĂ de PERSONAL pentru sezonul ESTIVAL

Replica API 17 mai 2021 | 00:27 2337

Deschiderea sezonului estival se apropie cu repeziciune și una dintre problemele cu care se confruntă patronii de pe litoral este lipsa personalului calificat și nu numai. Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO, s-a referit chiar la o ”criză a forței de muncă pe litoral”, pandemia făcând personalul din HORECA să se reprofileze. Potrivit anunțului făcut de patronatele de pe litoral, cel puțin 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile atât în domeniul hotelier cât și în cel al restaurantelor. Salariile pot pleca de la cel minim pe economie pentru un angajat fără experiență, până la 2000 de euro pentru un bucătar experimentat.

Lumea nu vine la angajare

Cu toate că locurile de muncă sunt destul de bine plătite pe litoral, pe lângă salariu existând și bacșișurile, se pare că lumea nu se înghesuie să se angajeze. Potrivit declarațiilor unui hotelier de pe litoral: ”Lumea nu mai vrea să vină să se angajeze de sezon. Probabil că din cauza pandemiei și a faptul că sezonul se deschide mai târziu, nu au încredere că vor fi plătiți. Suntem dispuși să oferim chiar și 2000 de euro unui bucătar cu experiență, cu toate astea nu prea avem doritori. Sper ca lucrul acesta să se schimbe odată cu deschiderea sezonului pentru că altfel o să ajungem în situația în care nu o să putem să ne întâmpinăm turiștii cum trebuie.” a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Ofertă bogată de angajare pentru doritori

Zeci de angajatori au scos posturi la vânzare, la mare căutare fiind barmanii, ospătarii, recepționeri şi cameristele, dar și spălători de vase, șefi recepție, bucătari. Pe lângă salariu, angajatorii oferă și cazare ba chiar și mese gratuite pentru eventualii doritori.

Citește și Corina MARTIN: REZERVAREA vacanței NU poate fi CONDIȚIONATĂ de vaccinare! Video

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Saracutii hotelieri! Oare s-or fi gandit sa dea la angajati si salarii sau vor sa angajeze tot cu trei mese pe zi si zece bonuri de masa?
1
0
S au dus vremurile alea cand dadeati minim pe economie, e cam greu...
4
0
Speram sa fiti pe faza acum...Sper sa nu mai vedem cazuri de minori la rupere de carca si neplatiti.
3
0
Dati 3000 net incepand cu necalificatul si vin oamenii.Mai terminati si cu garantiile pentru cateva pahare sparte ori scrumiere luate suvenir de disperatii cleptomani,si-n contul salariului de cacat sa nu aveti pretentii la pipaieli ca nu tine,cum nu tine nici treaba cu tips caci in pandemie oamenii s-au obisnuit sa plateasca cu cardul.Asa ca mooie, la munca cu membri de familie!
17
0
numai congelate expirate, te poti imbolnavii
9
0
Patronii sa-si angajeze nevasta,odraslele,mama,soacra,cumnata si tot neamul cu minim pe economie din zori si pana in noapte tarziu si sa vedem daca se mai plang de personal.
22
0
Domni patroni de ce nu vand afacerile daca e asa de greu?
22
0
Salari de mizerie 1500 de lei 12 ore pe zi hai sictir
21
0
si cei care vor sa se angajeze RECLAMA salarii de mizerie, deci cererea nu se intalneste cu oferta, si ce-i de facut?oferiti salarii CORECTE nu de mizerie
22
1
Patroni de rahat care ofera salarii de mizerie.
23
0
Dle Aurelian, ce a facut patronul este discriminare pe baza de gen, puteti sa faceti reclamatie la CNCD, nu are voie sa refuze in functie de gen.
18
0
Va zic eu am aplicat pt doua joburi la doua hoteluri renumite pe litoral si am luat interviurile. La unu imi dadea 2700 lei si 300 bonuri si altu cand m-am intalnit cu patronul a zis ca el vrea femeie pe postul pe care aveam contract de munca.
23
1
Patronii sunt cei mai needucati oameni. Isi trateaza angajatii ca pe sclavi. In toate domeniile.
43
5
va bateti joc de lume ,de copii.ii munciti ca pe sclavi ,la unii nu le dati nici banii si va plangeti ca nu aveti cu cine deschide sezonul.pt ca sunteti marlani ba hotilor.,de aia nu vine nimeni..sa muncesti 16 ore pe zi pe 1500 de ron.va frecati burtile cand vine cascavalul si i uitati pe cei care au trudit .
53
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108